ÎPS Teodosie cere ca Bisericile să fie deschise de Paşte pentru ca oamenii să poată merge la slujba de Înviere

Înalt Prea Sfintitul Teodosie cere ca Bisericile sa fie deschise de Paste, pentru ca oamenii să poata merge la slujba de Înviere. Arhiepiscopul Tomisului spune că sunt locuri publice unde oamenii pot să meargă dacă respectă regulile de sigurantă. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 10:56
ÎPS Teodosie cere ca Bisericile să fie deschise de Paşte pentru ca oamenii să poată merge la slujba de Înviere

Arhiepiscopul Tomisului a transmis, joi, un mesaj video în care spune că în această perioadă numai bisericile sunt închise, iar celelalte instituţii primesc oamenii şi nu resping pe nimeni. 

„Iată numai bisericile sunt închise. Celelalte instituţii primesc câte unul la distanţă, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înţelegere ca apropiindu-se cea mai mare sărbătoare, care ne dă tuturor lumină şi viaţă de la cei mai de sus până la cei mai de jos, să o avem cu lumină şi cu Sfânta Împărtăşanie cu Sfânta Liturghie”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului. 

El speră că autorităţile vor decide ca bisericile să fie deschise, cu respectarea normelor de siguranţă medicală, şi ca Învierea să fie făcută împreună cu credincioşii.

„Fără Biserică sufletele se pustiesc, îşi pierd din nobleţea lor, din frumuseţea lor, Biserica mereu le înfrumuseţează şi le înnobilează pentru că Biserica este Hristos care a venit să răscumpere sufletele şi viaţa noastră. De aceea, să ne rugăm cu toţii şi rugăciunea noastră cu dorinţă, cu căinţă, cu credinţă, cu dragoste, cu lacrimi ajunge la Dumnezeu şi Dumnezeu îi va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dumneavoastră, credincioşii, în biserică, să ne dea voie să deschidem bisericile, să păstrăm toate rânduielile medicale ca să nu îmbolnăvească cineva sau să aducă cineva din afară într-un mod mişelesc vreo boală, dar ştim că la Dumnezeu sunt toate cu putinţă şi el ne va izbăvi şi de boală şi de orice greutate. Noi nădăjduim să avem voie cât de curând să venim la Sfânta Biserică şi Sfânta Înviere să o facem împreună cu credincioşii”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.


loading...
Partenerii noștri