ÎPS Teodosie, după ridicarea restricțiilor: „E bine ca am scăpat!” Mesaj pentru autorităţi

Slujba impresionată la sfințirea unei biserici din Vaslui. Inalt Prea Sfințul Teodosie, a participat la eveniment, alături de mii de credincioși. La final, ÎPS Teodosie a vorbit despre ridicarea restricțiilor şi a transmis un mesaj autorităților.

16 mai 2021, 15:36
ÎPS Teodosie, după ridicarea restricțiilor: „E bine ca am scăpat!” Mesaj pentru autorităţi

Aproximativ 2.000 de oameni s-au înghesuit duminică dimineaţă, la Vaslui, la o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, invitat să sfinţească biserica Sfinţii Constantin şi Elena.

Credincioşii au uitat de pandemie şi au umplut curtea bisericii, mulţi fără mască şi fără a respecta distanţarea socială, impusă de legislaţie.

Citeşte şi: EXCLUSIV | IPS Teodosie nu vrea centru de vaccinare în Catedrala Naţională. „Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare”

La finalul slujbei, Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre ridicarea restricțiilor COVID şi a transmis un mesaj autorităților.

„Iată, o zi aleasa. E bine ca am scapat ca era o exagerare. Să cultivam frica nu este bine. Eu stiu câti oameni nu mai vor sa mai iasa din casa de frica. E bine ca s-a sfarsit aceasta perioada, sa-si remonteze oamenii sufletele, sa traiasca libertatea, bucuria, sa traiasca dragostea, sa poata sa se intalneasca, nu să se instraineze. Frica ne imbolnaveste si ne instraineaza. Eu mereu am vorbit cu autoritatile de la Bucuresti. I-am invitat si la Pestera Sfântului Andrei, chiar daca atunci, chipurile, nu era voie. Eu cinstesc autoritatile. Ii rog pe toti cei care ne conduc sa ne iubeasca mai mult, sa ne dea libertate, sa dea voie la oameni sa munceasca si bisericile sa nu mai fie inchise niciodata”, a trasmis Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, într-un interviu la România TV.

Citeşte şi: Cum explică ÎPS Teodosie lipsa femeilor din rolurile importante din Biserică: „Asta e condiţia ei. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”