ÎPS Teodosie: Eu consider că jandarmii sunt îngeri păzitori. Îi aştept mâine la peştera Sf. Andrei!

Arhiepiscopul Tomisului vine cu un anunţ surprinzător. Înaltpreasfinţia Sa spune că este de acord cu măsurile de protecţie pentru prevenirea noului coronavirus şi aşteaptă toate autorităţile locale să vină luni la peştera Sfântului Andrei.

29 nov. 2020, 22:30
ÎPS Teodosie: Eu consider că jandarmii sunt îngeri păzitori. Îi aştept mâine la peştera Sf. Andrei!

ÎPS Teodosie spune că pelerinii care vor ajunge la Peştera Sfântului Andrei vor veni mai sănătoşi pentru că acolo este loc de vindecare. De asemenea, acesta a vorbit foarte frumos despre autorităţile locale.

ÎPS Teodosie: Jandarmii sunt îngeri păzitori, îi invit mâine la peştera Sf. Andrei

„Există bunăvoinţă, omenie. Eu nu am lipisit de la evenimentele jandarmeriei, poliţiei, eu consider că sunt nişte îngeri păzitori. Eu nu am avut niciodată neplăceri cu ei, în afara incidentului de la Sf. Ecaterina. Azi au verificat fluxul. Tradiţia e să se meargă la Sf Andrei chiar de ziua lui. Noi nu suntem împotriva regulilor care să protejeze lumea. Avem şi televiziunea locală şi a noastră, toată lumea poate vedea.

Rog autorităţile să nu aibă ceva cu pelerinii, să îi întoarcă pe zi. Toţi trebuie să respecte regulile necesare, eu cred că cei ce vin acolo vor deveni mai sănătoşi, pentru că acolo e loc de vindecare. În orice zi, la Peştere e un har. Sf. Andrei nu ne-a părăsit, e în comuniune cu noi. Este Sfântul cel mai apropiat nouă, el ne-a născut să fim creştini. Fără el nu am fi creştini. Sf. Andrei a avut multe bucurii, nimeni nu l-a alungat. Dimpotrivă, avea foarte multe cereri. Noi am invitat de sus până jos autorităţile. E datoria mea de păstor.

Mie această pandemie mi-a adus o nădejde mare, sunt mai aproape de credincioşi, în vreme de boală şi tristeţe trebuie să fii aproape de credincioşi, eu am primit îndemn de la Dumnezeu să nu mă îndepărez. Nu pot să nu slujesc această sărbătoare. Cu modestie spun, sunt urmaşul Sf. Andrei. Dumnezeu mi-a dat energie. Somnul e necesar. Nu pot să lâncezesc, dacă Dumnezeu mi-a dat putere… noi nu alegem locul unde să mergem, Dumnezeu ne trimite.”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Ludovic Orban, mesaj către Arhiepiscopul Tomisului: Îl sărbătorim în felul nostru!

„O să-l sărbătorim în felul nostru, fără să creştem riscul de transmitere a virusului. Cu atât mai mult într-un judeţ care este, practic, cu cea mai mare rată de creştere şi cu cel mai mare număr de persoane infectate. De aceea am îndemnat la un comportament care să fie conform, pe de-o parte şi cu credinţa, pentru cei care sunt credincioşi, dar pe de altă parte să ţină cont de nevoia de a proteja oamenii de riscul infectării”, a declarat Ludovic Orban, pentru Agerpres.

Citeşte şi: Ludovic Orban, răspuns la scrisoarea lui ÎPS Teodosie: O să-l sărbătorim în felul nostru!
 


loading...