ÎPS Teodosie, prima reacţie după ce a fost sancţionat de Sfântul Sinod cu „dojană scrisă”: „În fiecare zi ne rugăm”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, vineri, că nu vorbeşte acum despre înfiinţarea Mitropoliei Tomisului şi a menţionat că este o perioadă în care ne pregătim de postul cel mare şi în fiecare zi ne rugăm.

01 mart. 2024, 12:53
ÎPS Teodosie, prima reacţie după ce a fost sancţionat de Sfântul Sinod cu „dojană scrisă”: „În fiecare zi ne rugăm”

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, vineri dimineaţă, la ieşirea din Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române despre înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

“Nu vorbim acum de Mitropolie, ne rugăm. Ne pregătim de postul cel mare şi în fiecare zi ne rugăm”, a afirmatb prelatul.

Întrebat cum i se pare ceea ce s-a discutat la şedinţa Sfântului Sinod, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu comentez acum. Merg la Sfânta Slujbă”.

El a mai fost întrebat dacă este obosit pentru că a avut un program încărcat în ultima perioadă.

“Nu sunt. Aşa e tot timpul, încărcat trebuie să fie”, a menţionat ÎPS Teodosie.

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunţat, joi, că Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi sancţionat pentru acţiunile din ultima perioadă, cu ”dojană sinodală scrisă”. El a fost găsit vinovat de ”răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”. Dacă va recidiva, va fi trimis în faţa Consistoriului Arhieresc Prim.

Citeşte şi: Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se pregătesc de nuntă. Ce invitați speciali vor avea la eveniment