ÎPS Teodosie provoacă o nouă controversă: „Cerceii nu-şi prea au locul, este mai bine să nu puneţi”

Una dintre cele mai vizibile feţe bisericeşti din România, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este şi prelatul care provoacă cele mai multe controverse, părerile şi sfaturile sale învrăjbindu-i deseori pe români.

24 dec. 2022, 17:57
ÎPS Teodosie provoacă o nouă controversă: „Cerceii nu-şi prea au locul, este mai bine să nu puneţi”

De data aceasta, în cadrul emisiunii „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie a întrebat dacă este recomandat ca fetițelor să li se pună cercei, iar răspunsul acestuia a fost unul tranşant, de natură nască o nouă dezbatere aprinsă în mediile sociale.

„Cerceii sunt un surplus, găsim în multe cărți pioase, sunt o podoabă folosită de femei pentru a fi mai interesante, mai elegante. Sfântul Pavel se leagă chiar de părul este prea mult împopoțonat, să nu vă faceți podoabe din păr împletit. Drept să vă spun, cerceii nu prea-și au locul. Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei. Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de a nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru“, a precizat ÎPS Teodosie.

În urmă cu trei zile, întrebat despre incidentul din luna august, când şoferul său a fost depistat de radar în timp ce circula pe Autostrada Soarelui cu 235 km/h, ÎPS Teodosie a spus că se grăbea să ajungă la o slujbă.

Citeşte şi: CUTREMURĂTOR Bărbatul care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii cumpărase excursia din România ca un cadou pentru soţie, rănită şi ea

”Nu ştiu, că nu mă uit la kilometraj. Nici nu ştiu dacă a fost aşa. Trebuia să ajung la un maslu. I-am spus, «Vezi, să ţii ritmul să ajungem la maslu!»”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă şoferul a ajuns la viteza de 235 km/h pe oră, ÎPS Teodosie a răspuns: ”Probabil. Dacă maşina a dus…”.

Şoferul care a fost prins pe Autostrada Soarelui în timp ce conducea un Mercedes Benz cu o viteză de 235 km/h, avându-l pe scaunul din dreapta pe IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este un fost candidat la Primăria Tulcea.

Citeşte şi: Calendar ortodox 25 decembrie 2022. Naşterea Domnului, ziua în care cerurile se deschid şi rugăciunile sunt ascultate