ÎPS Teodosie, reacție dură în scandalul sexual în care este implicat deputatul Bălășoiu: „Are probleme psihice. Eu absolut deloc nu mă simt incriminat”

ÎPS Teodosie neagă orice fel de implicare în scandalul sexual care a dus la excluderea deputatului Aurel Bălășoiu din PSD. Înaltul prelat îl acuză pe fostul călugăr care a scos la iveală orgiile sexuale de probleme psihice.

06 oct. 2022, 14:22
ÎPS Teodosie, reacție dură în scandalul sexual în care este implicat deputatul Bălășoiu: „Are probleme psihice. Eu absolut deloc nu mă simt incriminat”

Arhiepiscopul Tomisului  respinge vehement acuzațiile lansate de fostul călugăr Cristi Călin, că i l-ar fi prezentat deputatului Aurel Bălășoiu pe presupusul minor cu care ar apărea în imaginile publicate recent în spațiul public și care au declanșat scandalul sexual în urma căruia parlamentarul a fost exclus din PSD.

Citește și EXCLUSIV VIDEO Interviu cu călugărul Călin, cel care denunţă mai mulţi prelaţi ai BOR pentru abuz sexual: „Dacă eşti pedofil şi violezi copii, poţi să mai fii tu slujitorul Bisericii?”

Înaltul prelat nu se simte incriminat, el îl acuză pe Cristi Călin că umblă cu minciuni și că are probleme psihice.

”Mă simt foarte liber. Chiar am auzit niște reporteri care spun că cineva e în spate, cel mai sigur în spate este Satana. Mi-e milă de acest om care probabil nu își găsește identitatea și caută nume din Biserica Ortodoxă și de aceea îl compătimesc. Sper să fie sincer și să-și revină cândva. Omul care umblă numai cu minciuni și dubluri are probleme psihice. Nu mă simt cu nimic incriminat. Vine și spune vorbe fără acoperire. Nu sufăr deloc, îmi pare rău că se pierde atâta timp cu vorbe inutile. Și gura lui trebuie potolită, sper să aducă adevărul la lumină”, a spus ÎPS Teodosie, la România TV.

Arhiepiscopul Tomisului nu crede că fostul călugăr are dovezi împotriva sa, iar dacă are acesta îl provoacă să le scoată la iveală.

”Eu absolut deloc nu mă simt incriminat. Cu mine nu cred că are poze și video-uri, nu are de unde. Să le arate dacă are. Nu are de unde. M-a pomenit, dar nu m-a arătat. Să spui vorbe e ușor. Adevărul sper să iasă la suprafață. Mulți oameni care nu au mintea la un loc pot să fabuleze și te miri ce spun. Trebuie să facă un examen psihiatric, am înțeles că a mai făcut un astfel de examen”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Cristi Călin, persoana care a devoalat public comportamentul deputatului PSD Aurel Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un minor, a invocat și numele ÎPS Teodosie. Acesta a fost menționat în discuțiile dintre Bălășoiu și Călin ca având relații foarte apropiate cu șoferul său și că ierarhul ar fi fost cel care i l-ar fi prezentat deputatului pe băiatul cu care acesta a apărut în imaginile compromițătoare.

Citește și Tânărul filmat în braţele deputatului Bălăşoiu rupe tăcerea în scandalul momentului. Declaraţii exclusive la România Tv