ÎPS Teodosie revine la sentimente mai bune faţă de femei, după ce a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării: „Fără femei ar lipsi nobleţea, frumuseţea, gingăşia, dragostea jertfelnică”

În predica din Duminica Femeilor Mironosiţe, ÎPS Teodosie a vorbit despre "capacitatea de jertfă a femeilor", despre "noblețea, frumusețea și gingășia” acestora și a adus cuvinte de laudă ”călugărițelor, mamelor, învățătoarelor și profesoarelor”.

10 mai 2021, 15:13
ÎPS Teodosie revine la sentimente mai bune faţă de femei, după ce a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării: „Fără femei ar lipsi nobleţea, frumuseţea, gingăşia, dragostea jertfelnică”

ÎPS Teodosie revine la sentimente mai bune faţă de femei, după ce Asociaţia VeDem Just a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma unei declaraţii controversate a Arhiepiscopului Tomisului. ÎPS Teodosie afirmase anterior că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei. El mai spusese că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. ”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, a spus, cu câteva zile în urmă, Înaltul Prelat.

ÎPS Teodosie revine la sentimente mai bune faţă de femei: „Trebuie să se bucure de cinstire pentru că nasc copii pe care-i educă frumos”

În Duminica Mironosiţelor, ÎPS Teodosie a revenit la sentimente mai bune faţă de femei, axându-se pe ”capacitatea de jertfă” a femeilor, pe ”noblețea, frumusețea și gingășia” acestora. De asemenea, Înaltul prelat a adus cuvinte de laudă ”călugărițelor, mamelor, învățătoarelor și profesoarelor”.

Citeste si ÎPS Calinic Argeşeanul îl contrazice pe ÎPS Teodosie: „Femeia este înger pe pământ! Nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură”

Femeile sunt urmaşe ale femeilor mironosiţe, călugăriţele şi mamele care, azi, trebuie să se bucure de cinstire pentru că nasc copii pe care-i educă frumos. Învăţătoarele, profesoarelesă se bucure azi că e ziua lor. Ele aduc învăţătura cea curată copiilor şi sunt ca nişte candele aprinse.

Mamele noastre au fost cele care ne-au sădit credinţa, ne-au dat primele învăţături.

Femei creştine, mame care aveţi o misiune atât de frumoasă, fără femei ar lipsi nobleţea, frumuseţea, gingăşia, dragostea jertfelnică din societatea şi din biserica noastră. Se ştie că femeile au mai mare putere de jertfă decât bărbaţii pentru că ele sunt învăţate cu durerea„, a spus ÎPS Teodosie în predica sa.

Citeste si CTP, atac furibund la ÎPS Teodosie: „Această dihanie îmbrăcată în odăjdii impresionează oamenii slabi la minte. ISIS i-ar aplauda atitudinea faţă de femei”