ÎPS Teofan: „Noi cu agheasma, medicii cu vaccinarea”

"Noi cu agheasma, medicii cu vaccinarea”, este răspunsul dat de ÎPS Teofan la întrebarea dacă va încerca să îi convingă pe credincioşi să se imunizeze împotriva coronavirusului.

08 ian. 2021, 15:49
ÎPS Teofan: „Noi cu agheasma, medicii cu vaccinarea”
ÎPS Teofan: "Noi cu agheasma, medicii cu vaccinarea"

ÎPS Teofan a fost întrebat de jurnaliştii de la Republica dacă va încerca să-i convingă pe credincioşi să se vaccineze împotriva coronavirusului. Răspunsul Mitropolitului Moldovei a fost următorul: „Noi cu agheasma, medicii cu vaccinarea”.

ÎPS Teofan, întrebat dacă se va vaccina: Toate la rândul lor

Întrebat dacă el se va vaccina, Teofan a spus că toate se vor face la rândul lor.

„Toate la rândul său! Doamne ajută”, a spus Mitropolitul Moldovei.

Reamintim că opt vase mari cu câte 500 litri de agheasmă au fost pregătite credincioşilor care au venit de Bobotează la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Voluntari cu măști și mănuși au împărţit sticlele cu agheasmă.

Citeşte şi Bărbat de 70 de ani sancţionat de jandarmi după ce a sărit în Dunăre să prindă Crucea de Bobotează

Înghesuială la manifestările de Bobotează de la Constanţa. Restricţiile, greu de respectat de miile de credincioşi prezenţi în portul Tomis

Înghesuială la manifestările de Bobotează de la Constanţa. Mii de credincioşi s-au adunat, miercuri, în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, pentru a pleca în procesiune către Portul Tomis, unde ÎPS Teodosie va sfinţi apa.

În discursul pe care l-a ţinut în faţa credincioşilor la slujba de Bobotează, ÎPS Teodosie şi-a exprimat speranţa ca după această sărbătoare să dispară şi boala.

„Nădăjduiesc că această sărbătoare va aduce sărbătoare şi în sufletele noastre pentru că Dumnezeu a văzut râvna dumneavoastră şi sărbătorile niciodată nu pot fi ocolite sau amânate sau restricţionate, că Dumnezeu nu poate fi restricţionat, este stăpânul vieţii noastre, de aceea noi nădăjduim ca după această sărbătoare, luând apă sfinţită până pe 14 ianuarie, în fiecare dimineaţă, după rugăciune, să vă umpleţi de darul sfinţeniei, să se depărteze de la noi toată boala, toată neputinţa, toată necredinţa, căci şi din necredinţă vine boala, toată frica, toate lucrările celui viclean. Iată, am venit aici să ne sfinţim noi, să sfinţim şi marea, care are şi calităţi vindecătoare pentru cei ce înoată în ea şi, iată, apa mării cu sarea ei este vindecătoare trupurilor noastre„, a afirmat IPS Teodosie, în Portul Tomis.

Apoi, Arhiepiscopul Tomisului a plecat cu o barcă pe mare, unde a sfinţit apa, după care a aruncat în mare trei cruci. Acestea au fost recuperate de trei tineri, dintre care doi salvamari.

Înaltul prelat a spus despre cei trei curajoşi că şi-au administrat „vaccinul anti-coronavirus”, apoi le-a dat binecuvântare.