Irak: 25 de martiri în 72 de ore

Cel puțin 25 de combatanți ai forțelor proguvernamentale irakiene au fost uciși în timpul dejucării unei ofensive de anvergură lansate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la Haditha, în provincia vestică Al-Anbar, au raportat marți forțe de securitate irakiene, informează AFP.

05 ian. 2016, 13:06
Irak: 25 de martiri în 72 de ore

„Am ‘oferit’ 25 de martiri în 72 de ore”, a declarat un comandant tribal, șeicul Abdallah Atallah, contactat la telefon de AFP din Haditha, zonă în care se află un important baraj și care rezistă din 2014 în fața SI.

„Aceasta a fost una dintre ofensivele cele mai importante îndreptate împotriva noastră, ea a fost lansată din trei direcții’, a explicat șeicul, potrivit căruia ar exista și zeci de răniți.

Primarul din Haditha, oraș situat în provincia Al-Anbar, la circa 200 de kilometri nord-vest de Bagdad, a confirmat bilanțul. ‘Avem mai mult de 20 de martiri și peste 50 de răniți printre efectivele armatei, serviciilor de contraterorism, poliției și combatanților tribali’, a precizat Mabrouk Hamid.

În provincia Al-Anbar, SI a pierdut recent controlul asupra marelui oraș Ramadi, recucerit în decembrie de forțele proguvernamentale.