Irak: Cel puţin 15 morţi în urma unor atentate cu bombă

Cel puţin 15 persoane au fost ucise sâmbătă de mai multe bombe care au explodat la Bagdad şi în oraşul Abu Ghraib, din Irak, au anunţat surse medicale şi din domeniul securităţii, transmite AFP.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 13:51
Irak: Cel puţin 15 morţi în urma unor atentate cu bombă

 

Atacurile, care au provocat de asemenea rănirea a cel puţin 29 de persoane, au fost comise pe un drum care face legătura între Abu Ghraib şi Fallujah, la circa 20 de kilometri de capitală, şi într-un cartier din centrul Bagdadului, potrivit acestor surse.

Bilanţul primului atentat, care s-a produs în jurul orei 9.00 (8.00, ora României) şi a vizat un camion ce transporta muncitori în construcţii, este de nouă morţi, a precizat doctorul Omar Delli, de la spitalul din Fallujah.

Un reprezentant al Ministerului de Interne a evocat la rândul său un bilanţ de opt morţi şi 13 răniţi.

Bilanţul celuilalt atentat, comis în jurul orei 11.00 (10.00, ora României), printre vânzătorii de haine de ocazie din cartierul Bab al-Sharki din centrul Bagdadului, cu ajutorul a trei bombe, este de şapte morţi şi 28 de răniţi, potrivit Ministerului de Interne. Ministerul Apărării susţine însă că bilanţul acestui atentat este de opt morţi şi 16 răniţi.

Dacă violenţele din Irak au scăzut în raport cu 2006 şi 2007, atacurile nu au încetat, 258 de civili, poliţişti şi militari fiind ucişi în octombrie, conform statisticilor oficiale.

Aceste violenţe intervin cu câteva săptămâni înaintea retragerii americane din Irak, prevăzută până la sfârşitul anului, ceea ce ar putea conduce la o nouă perioadă de instabilitate în ţară.