Irak: Statul Islamic a aruncat în aer clădiri guvernamentale din Mosul

Combatanți ai organizației jihadiste Statul Islamic (SI) au aruncat marți în aer clădiri guvernamentale la Mosul, unde forțele irakiene își continuă ofensiva pentru recucerirea părții de nord a orașului.

10 ian. 2017, 11:16
Irak: Statul Islamic a aruncat în aer clădiri guvernamentale din Mosul

Gruparea extremistă a aruncat în aer două clădiri în apropiere de al-Faysaliya, înainte de a se retrage din zonă, a declarat generalul de brigadă Zanoum el-Sabawi.

Al-Faysaliya se află la nord de câteva districte cucerite de forțele armate irakiene luni, pe măsură ce trupele irakiene și-au asigurat noi victorii în fața combatanților SI de-a lungul fluviului Tigru.
Trupele irakiene, susținute de forțele aeriene ale SUA, își continuă campania lansată la mijlocul lui octombrie pentru recucerirea orașului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, care s-a aflat în mâinile SI de la mijlocul lui 2014.

Citeşte şi Amnesty International: Armele livrate Irakului, inclusiv din România, sunt folosite la comiterea de crime de război

Combatanții SI au întreprins mai multe contraatacuri în diferite părți ale Irakului, pentru a împiedica campania militară susținută de SUA să alunge milițiile extremiste din principalul lor fief, orașul Mosul.


loading...