Iranieni şi afgani, masaţi la frontiera dintre Turcia şi Grecia după zvonurile că aceştia vor trece graniţa

Mii de iranieni şi afgani s-au masat în ultimele zile la frontiera dintre Turcia şi Grecia, în urma zvonurilor difuzate pe reţele sociale conform cărora autorităţile turce le vor permite să treacă graniţa, transmite EFE, preluând presa locală de luni.

08 apr. 2019, 14:27
Iranieni şi afgani, masaţi la frontiera dintre Turcia şi Grecia după zvonurile că aceştia vor trece graniţa

În ultimele trei zile, forţele de securitate din oraşul turc Edirne au reţinut peste 950 de persoane, în marea lor majoritate iranieni şi afgani, care credeau că li se va permite să intre pe teritoriul Greciei şi, astfel, în Uniunea Europeană.

Unul dintre cei reţinuţi, un iranian, a declarat pentru presă că a venit din oraşul Denizli, situat la 600 km, după ce a citit pe reţelele sociale că Turcia îşi va deschide frontiera, potrivit Agerpres.

‘Pe un cont social cu peste 100.000 de urmăritori s-a spus că ne vom aduna la Edirne şi că nu vom avea probleme cu poliţia, dar când am ajuns aici am înţeles că nimic nu era sigur’, a declarat iranianul, citat de agenţia Anadolu.

Un caz similar s-a înregistrat în 2015, când mii de migranţi au ajuns la Edirne, majoritatea venind pe jos, în urma unui zvon că li se va permite să călătorească în Germania. După câteva zile petrecute în tabere improvizate, autorităţile turce i-au trimis în diferite provincii ale ţării.