Ţara care a ajuns la valul trei al pandemiei: „Acest val este mai mortal decât ce a fost până acum”

Se pare că una dintre ţări se confruntă deja cu cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus şi asta în timp ce multe ţări europene se confruntă abia cu valul doi.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 19:33
Ţara care a ajuns la valul trei al pandemiei: „Acest val este mai mortal decât ce a fost până acum”

Este vorba despre Iran, unde coordonatele nu sunt deloc îmbucurătoare. Acest val ar fi mult mai mortal decât ce a fost până acum. Ţara a ajuns la un nou record la mijlocul săptămânii acesteia, când numărul cazurilor a ajuns la 4.830.

„Deși al doilea val de coronavirus a fost ținut în frâu cu succes, al treilea val a apărut deoarece protocoalele sanitare au fost ignorate”, a avertizat ministrul iranian al Sănătății, Saeed Namaki.

Și cele 279 de decese înregistrate miercuri reprezintă cel mai mare număr zilnic raportat într-o țară. Iranul are deja peste jumătate de milion de infectări și aproape 30.000 de decese din cauza pandemiei. Pentru a încerca să stopeze răspândirea de coronavirus, utilizarea măștilor în Teheran este obligatorie încă de săptămâna trecută. Executivul a anunţat amenzi în caz contrar. Toate călătoriile către sau dinspre Teheran și alte patru mari orașe iraniene au fost interzise până duminică la prânz.