Iranul a fost acuzat că a lansat un atac cibernetic împotriva serviciului persan al BBC

Iranul a lansat un "atac cibernetic de nivel înalt" vizând să perturbe serviciul televizat al BBC în limba persană, care este urmărit de peste 7 milioane de telespectatori în fiecare săptămână, a anunţat directorul general al BBC, Mark Thompson.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 13:35
Iranul a fost acuzat că a lansat un atac cibernetic împotriva serviciului persan al BBC

Thompson urmează să acuze Iranul că perturbă emisiunile în limba persană, în cadrul unui discurs pe care îl va susţine miercuri la Royal Television Society (RTS), o asociaţie britanică a criticilor de televiziune, din care BBC a publicat câteva fragmente.

„A existat recent o tentativă simultană de bruiere a diferitelor difuzări prin satelit care alimentează serviciul persan cu destinaţia Iran, de a perturba liniile telefonice ale reţelei londoneze prin nenumărate apeluri telefonice automate şi un atac cibernetic”, este unul dintre fragmentele din discursul directorului BBC.

„Este dificil şi practic imposibil de dovedit originea acestor atacuri, dar tentativele de bruiere ale serviciilor BBC nu sunt o noutate şi faptul că diferite atacuri sunt concomitente este evident suspect”, va mai spune Thompson.

BBC a anunţat recent într-un comunicat că numărul spectatorilor postului de televiziune „BBC Persian” practic s-a dublat, de la 3,9 milioane pe săptămână în 2009, la aproape 7,2 milioane, „în pofida unei intense campanii de intimidare şi de cenzură din partea autorităţilor iraniene”.