Iranul avertizează SUA că este pregătit să înfrunte sancţiunile impuse de Statele Unite în domeniul petrolier

Iranul este pregătit să facă faţă sancţiunilor impuse de Statele Unite în domeniul petrolier, a declarat luni o sursă din Ministerul Petrolului de la Teheran agenţiei de presă semi-oficiale Tasnim, preluate de Reuters. În acelaşi timp Gardienii Revoluţiei, forţele de elită iraniene, au ameninţat din nou că vor bloca Strâmtoarea Ormuz. .

22 apr. 2019, 17:36
Iranul avertizează SUA că este pregătit să înfrunte sancţiunile impuse de Statele Unite în domeniul petrolier

Iranul a reacţionat astfel la anunţul că preşedintele american Donald Trump a decis să nu mai prelungească în mai permisiunea temporară acordată importatorilor de a achiziţiona petrol iranian fără a se expune sancţiunilor SUA.

Sursa Tasnim din Ministerul Petrolului a susţinut că „indiferent dacă sancţiunile continuă sau nu, exporturile de petrol ale Iranului nu vor fi în niciun caz zero decât dacă autorităţile iraniene decid sistarea exporturilor (…) ceea ce nu este cazul acum” şi că „avem ani de experienţă în neutralizarea eforturilor inamicilor de a da lovituri ţării noastre”.

Comandatul forţei navale ale Gardienilor Revoluţiei, generalul Alrieza Tangsiri, a declarat agenţiei Fars că va închide Strâmtoarea Ormuz, aflată pe o rută importantă de livrare a petrolului din Golful Persic, dacă Iranul nu o poate utiliza. „Conform legislaţiei internaţionale, Strâmtoarea Ormuz este o cale de trecere maritimă, iar dacă suntem împiedicaţi să o folosim, o vom închide. În cazul oricărei ameninţări, nu vom ezita nicio secundă să protejăm şi să apărăm apele iraniene”, a spus el.