Iranul îşi construieşte propriul internet, independent de www

Iranul impune restricții severe asupra folosirii internetului înainte de alegerile parlamentare din martie. Planurile de a lansa o rețea națională merg înainte.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 16:18
Iranul îşi construieşte propriul internet, independent de www

Ministerul comunicațiilor și informațiilor din Iran a făcut deja teste pentru o rețea națională care să înlocuiască serviciile furnizate la nivel global (world wide web), potrivit The Guardian.

Mișcarea a provocat panică printre membrii comunității online, care cred că Iranul plănuiește să se retragă cu totul de pe internetul global.

Săptămâna aceasta poliția a impus restricții și mai severe cu privire la internet cafe-uri. Proprietarii unor astfel de localuri trebuie să verifice identitatea celui care dorește să folosească internetul.

„Patronii de internet cafe-uri trebuie să scrie numele, prenumele, numele tatălui, numărul de identificare, codul poștal și telefonul fiecărui client”, se arată într-un comunicat al poliției.

„În afară de informațiile personale, patronii trebuie să mai păstreze și alte informații despre clienți, ca data și ora la care au folosit internetul, cât și IP-ul și site-urile vizitate. Ar trebui să păstreze aceste informații despre fiecare individ pentru cel puțin șase luni”, se mai arată în comunicat.