Iranul se pregătește să atace Arabia Saudită. Avertismentul SUA

Statele Unite sunt îngrijorate de amenințările Iranului faţă de Arabia Saudită și nu vor ezita să răspundă dacă este necesar, a transmis marți un purtător de cuvânt al Casei Albe.

02 nov. 2022, 10:20
Iranul se pregătește să atace Arabia Saudită. Avertismentul SUA

Iranul se pregătește să atace Arabia Saudită, avertizează Casa Albă.

„Suntem îngrijorați de imaginea amenințărilor și rămânem în contact constant prin canalele militare și de informații cu saudiții”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, la Casa Albă. „Nu vom ezita să acționăm în apărarea intereselor și partenerilor noștri din regiune”, a transmis marţi seară Preşedinţia de la Washington, conform agenţiei Reuters.

Oficialul a vorbit după ce Wall Street Journal a raportat că Arabia Saudită a transmis Statelor Unite informaţii în care îi exprimau îngrijorarea cu privire la un atac iminent al Iranului asupra unor țintele din regat.

Citeşte şi: Dronele sinucigaşe iraniene fac prăpăd în Ucraina. Noua armă a lui Putin loveşte ţintă după ţintă VIDEO

Biroul de presă al guvernului saudit nu a comentat informaţiile.

Comandantul superior al Gărzilor Revoluționare din Iran, Hossein Salami, a emis pe 20 octombrie ceea ce el a descris drept un avertisment pentru liderii saudiți să nu se bazeze pe Israel și a menționat „palatele de sticlă” ale acestora.

Citeşte şi: Proteste violente, peste 185 de persoane au murit în luptele de stradă din Iran: „Nu îmi lovi soţia, este însărcinată”

Arabia Saudită a acuzat Iranul pentru un atac cu rachete și drone în 2019 asupra uzinelor sale petroliere, acuzație pe care Teheranul a negat-o.