Iranul: Vom ataca orice ţară al cărei teritoriu va fi folosit într-o ofensivă împotriva noastră

Teheranul va ataca orice ţară al cărei teritoriu este folosit de inamicii săi pentru a lansa un atac militar împotriva Iranului, a avertizat duminică un comandant militar iranian.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 12:24
Iranul: Vom ataca orice ţară al cărei teritoriu va fi folosit într-o ofensivă împotriva noastră

„Orice loc folosit de inamic pentru operaţiuni ostile împotriva Iranului va fi subiectul unei riposte din partea forţelor noastre armate”, a declarat vicecomandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, în timpul unor manevre militare ale forţelor de elită iraniene, informează agenţia Fars, în pagina electronică.

Iranul a avertizat că în cazul unui atac din partea Statelor Unite sau al Israelului va viza cele 32 de baze americane din Orientul Mijlociu sau din strâmtoarea Ormuz.

Cotidianul turc Hurriyet aminteşte, în ediţia sa electronică de luni, că programul NATO antirachetă îşi va avea centrul de comandă la baza Ramstein din Germania, potrivit secretarului american al Apărării, Leon Panetta.

Panetta a precizat la conferinţa de la Munchen că în afara unui radar instalat în Turcia, vor fi amplasate rachete de interceptare în România şi Polonia, în timp ce patru nave capabile să doboare rachete vor fi staţionate la Rota, în Spania.