Ireal! În China, pandemia e mai grea ca niciodată, doar că nimeni nu mai vorbește despre asta! Cazurile de COVID, la cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni

China a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19 din ultimele șase luni, în ciuda multiplelor carantine care perturbă economia și viața de zi cu zi, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

07 nov. 2022, 20:48
Ireal! În China, pandemia e mai grea ca niciodată, doar că nimeni nu mai vorbește despre asta! Cazurile de COVID, la cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni
AFP

China se confruntă în continuare cu o situație dificilă în ceea ce privește evoluția cazurilor de COVID-19, virusul care a îngenuncheat înreaga planetă.

Autoritățile sanitare au spulberat orice speranță privind o relaxare a politicii COVID zero, subliniind că aceasta va continua să fie aplicată „fără ezitare”.

China urmează cu strictețe politica zero-Covid a liderului Xi Jinping, transmite BBC.

Apariția de noi cazuri COVID va duce la izolarea unor cartiere sau orașe întregi, controale în masă sau în carantinarea persoanelor care au fost depistate pozitiv  și a călătorilor care sosesc din străinătate.

Astfel, chinezii vor avea din nou de suferit din cauza reintroducerii acestor restricții, care vor fi însoțite de un acces limitat la alimente sau la asistență medicală și de dificultăți în a se deplasa în China, dar și în străinătate.

Ministerul Sănătății a declarat luni că au fost înregistrate aproape 5.500 de noi cazuri pozitive la nivel local, multe dintre ele în provincia sudică de coastă Guangdong, un important centru de producție.

Citiți și: Restricţiile anti-Covid pun din nou stăpânire pe China. Peste 200 de milioane de persoane afectate

Spre exemplu, la Beijing, școlille din districtul Chaoyang au fost închise  după ce astăzi au fost raprtate aproape 60 de cazuri noi de COVID, un cartier foarte populat, unde se află mai multe centre afaceri dar și ambasade.

Angajații au nevoiți să lucreze de acasă și să efectueze zilnic un test PCR timp de trei zile.

Mai mult decât atât, cea mai mare fabrică de iPhone din lume, care se află în centrul Chinei, este în continuare închisă.

În uzina unde lucrează peste 200.000 de persoane.„funcționează în prezent la o capacitate semnificativ redusă”, iar această perturbare va duce la întârzieri de livrare, a recunoscut duminică Apple.

Totodată, în Wuhan, orașul unde a început pandemia, milioane de oameni sunt din nou în carantină.

Așadar, China urmează cu strictețe politică strictă „zero-COVID”, prin care autoritățile încearcă să elimine focarele,  în ciuda oboselii și furiei tot mai mari oamenilor, care sunt revoltați din cauza măsurilor și a restricțiilor de călătorie.

Această politică ”zero COVID” din China este în vigoare de aproape trei ani și include lockdown-uri repetate, testări PCR în masă şi o carantină obligatorie la sosirea din străinătate, măsuri care vor continua să fie aplicate.

Citiți și: Se repetă scenariul din 2020? Aproape un milion de persoane în izolare la Wuhan, din cauza a patru cazuri de Covid