Se repetă scenariul din 2020? Aproape un milion de persoane în izolare la Wuhan, din cauza a patru cazuri de Covid

Aproape un milion de oameni din suburbiile oraşului Wuhan, unde a fost detectat pentru prima dată coronavirusul, au fost plasați în izolare.

28 iul. 2022, 11:09
Se repetă scenariul din 2020? Aproape un milion de persoane în izolare la Wuhan, din cauza a patru cazuri de Covid

Locuitorilor din districtul Jiangxia, din Wuhan, li s-a spus să rămână în case timp de trei zile după ce au fost descoperite patru cazuri asimptomatice de Covid.

Locurile de divertisment, inclusiv barurile, cinematografele și internet cafe-urile, clinicile mici și piețele agricole sunt închise; restaurantele și adunările mari, de la piese de teatru la conferințe, sunt suspendate; toate lăcașurile de cult sunt închise și activitățile religioase sunt interzise; în acelaşi timp, atracțiile turistice și-au suspendat operațiunile, potrivit unui anunț guvernamental.

Tot transportul în comun, de la autobuze la metrou, a fost suspendat, iar locuitorii sunt îndemnați să nu părăsească cartierul decât dacă este absolut necesar, scrie The Wall Street Journal.

Autoritățile au identificat, de asemenea, patru cartiere cu risc ridicat în care rezidenților li se interzice să-și părăsească casele. Alte patru localități sunt marcate ca risc mediu, ceea ce înseamnă că locuitorii nu își pot părăsi proprietățile.

Citeşte şi Blocurile din Shanghai, transformate în „puşcării”. Autorităţile au ridicat garduri înalte în jurul locuinţelor aflate în carantină, oamenii protestează de la balcoane

China menține în continuare strategia „Zero Covid”, care include teste în masă, reguli stricte de izolare și lockdown, măsuri care au dus la mult mai puține decese decât în ​​multe alte țări. Cu toate acestea, această strategie se confruntă cu o rezistență tot mai mare, deoarece oamenii și întreprinderile trebuie să suporte o serie de restricții.

În Wuhan, un oraș cu aproape 12 milioane de locuitori, testele de rutină au evidențiat două cazuri asimptomatice în urmă cu două zile. Încă două cazuri au fost descoperite prin urmărirea contactelor, la scurt timp după introducerea carantinei.

Citeşte şi La Shanghai, viaţa în lockdown a devenit un coşmar. Vecinii se denunţă unii pe alţii, tinerii s-au pornit împotriva bătrânilor, iar localnicii împotriva străinilor