iRENE, primul „administrator de bloc” creat cu AI, îţi calculează întreţinerea şi te salută în lift

A fost lansat iRENE, primul „administrator de bloc” creat cu AI (inteligenţă artificială), care va fi non-stop la dispoziţia membrilor comunităţii iResidence Nord, un ansamblu rezidențial dezvoltat de grupul IBB Holding România, parte a grupului fondat în Germania de antreprenorul român Ion Crăciunescu.

11 apr. 2024, 09:56
iRENE, primul „administrator de bloc” creat cu AI, îţi calculează întreţinerea şi te salută în lift

iRENE este primul administrator de bloc din România creat cu AI – inteligență artificială. iRENE se va ocupa de administrarea apartamentelor comunităţii iResidence Nord, un ansamblu rezidențial dezvoltat de grupul IBB Holding România, parte a grupului fondat în Germania de antreprenorul român Ion Crăciunescu.

”Va fi o parte integrată din managmentul administrației complexului. Complexul are mai multe clădiri. Implicit, va fi nevoită să comunice către toată lumea. Rolul este de a comunica. Ea va comunica locatarilor tot ce aceștia trebuie să cunoască despre facturile lunare, despre costurile de întreținere, despre contextul în care se află clădirea din punct de vedere al administrației sezoniere. Poate facilita legătura cu partenerii noștri. Implicit, prin a asigura legătura cu call center-ul lor. Pentru asigurări medicale, pentru programările la SPA. Practic, facilitează comunicarea”, a declarat arhitectul Edi Baicu, pentru Euronews.

Citește și: Documentul pe care nu eşti obligat să îl prezinţi administratorului de bloc. Legea este foarte strictă!

iRENE urmează să se ocupe de o parte dintre problemele administrative ale locatarilor. Le va comunica locatarilor tot ce trebuie să cunoască despre facturi, costuri de întreținere.

”Prima dată o vom întâlni în hol, în recepțiile complexului unde ne va primi cu ”Bună dimineața” la prima oră și ”Bună seara” la ultima oră. Vrem să o integrăm inclusiv în lifturi. După aceea, în fiecare reședință, ea va fi digital, prin intermediul unui comunicat. Îl accesezi, îi dai play, iar ea îți comunică. Ulterior, prin call center, va avea posibilitatea de a adăuga anumite informații la solicitarea ta.”, a mai explicat arhitectul.

Citește și: Ce salariu are un președinte de asociație de proprietari. Românii care locuiesc la bloc nu cunosc acest detaliu important