Irina Begu, prima reacţie după scandalul de RASISM de la meciul cu Caroline Garcia

Irina Begu a reacţionat pe facebook după ce presa a scris că ar fi fost victima unei presupuse remarci rasiste din partea Carolinei Garcia, la meciul jucat în primul tur la Charleston.

05 apr. 2016, 18:17
Irina Begu, prima reacţie după scandalul de RASISM de la meciul cu Caroline Garcia

Irina Begu susţine că nu a auzit nici o remarcă rasistă din partea adversarei sale.

„In urma numeroaselor telefoane primite si a informatiilor aparute in presa as dori sa clarific cateva lucruri legate de presupusele declaratii ale Carolinei Garcia:

1. Personal eu nu am auzit acest lucru si nici nu am vazut vreo inregistrare care sa certifice acest lucru. Daca aceste declaratii au fost facute cu siguranta WTA va analiza situatia si va lua masurile corespunzatoare.

2. Fiind inca in timpul turneului toata atentia mea se indreapta catre tenis(antrenamente, recuperare, meciuri), as dori sa ma concentrez pe activitatea mea si sa las deoparte alte lucruri care ma pot influenta in sens negativ.

Va multumesc,
Irina”.

Adrian Cruciat, antrenorul Irinei Begu, a declarat şi el că eleva sa n-a fost jignită de Caroline Garcia, așa cum au notat mai multe publicații, care au descifrat ce ar fi spus franțuzoaica.

„99% nu este reală această informaţie. Garcia a mai avut meciuri pe muchie de cuţit cu Irina şi nu s-a pus niciodată problema de aşa ceva. În timpul comentariului, nu am auzit nimic. Am vorbit cu Irina. Caroline nu a încercat să o contacteze, iar ea este concentrată pe turneul de la Charleston”, a spus Cruciat la Digi Sport.

În setul decisiv, la scorul de 5-5, Garcia ar fi avut un comentariu jignitor la adresa Irinei Begu, captat de microfoanele de fond. Potrivit informațiilor, Garcia a spus „Ia uite, pierd în fața acestei țigănci de c…t„.