Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg. Adversară de top pentru un loc în marea finală

Irina Begu, 56 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg.

11 feb. 2022, 13:48
Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg. Adversară de top pentru un loc în marea finală

Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg. Românca a trecut în sferturi de Tereza Martincova, Cehia, 42 WTA , scor 6-4, 6-2, după o oră şi 21 de minute de joc.

Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg

În semifinale, Irina Begu va evolua cu învingătoarea partidei dintre Maria Sakkari (Grecia, 7 WTA) şi Elise Mertens (Belgia, 26 WTA). Pentru accederea în această fază a competiţiei, Irina Begu va primi 39.000 de dolari şi 185 de puncte WTA.

Irina Begu, victorie uriaşă la Sankt Petersburg. A spulberat-o pe Petra Kvitova şi s-a calificat în „sferturi”

Disputa a început sub semnul echilibrului, cele două sportive făcându-şi serviciul la perfecţie în primele şase game-uri. Imediat după, însă, Irina Begu a forţat şi a izbutit un break, suficient pentru a-şi asigura primul set (6-4). Actul secund a fost dominat în totaliate de sportiva noastră, care şi-a impus jocul, iar execuţiile cu sliece-ul şi lungurile de linie i-au ieşit fără doar şi poate. La final, Irina Begu s-a impus cu 6-2 şi astfel s-a calificat în „careul de aşi” de la Sankt Petersburg.

Turneul de la St. Petersburg se dispută pe hard indoor între 7 -13 februarie 2022, are premii totale în valoare de 703.580 de dolari  și face parte din categoria WTA 500. Ultima campioană (2021) este Daria Kasatkina.