Irina Loghin a dezvăluit secretul. Cum arată atât de bine la vârsta sa și ce rețete delicioase a pregătit de sărbători!

Irina Loghin a dezvăluit secrete din sânul familiei, chiar de Crăciun. Interpreta de muzică populară a vorbit despre preparatele pe care le pregătește în preajma sărbătorilor de iarnă.

25 dec. 2021, 17:34
Irina Loghin a dezvăluit secretul. Cum arată atât de bine la vârsta sa și ce rețete delicioase a pregătit de sărbători!
Irina Loghin

Irina Loghin a dezvăluit secretul. Aceasta a vorbit și despre trucurile care au ajutat-o să se mențină în formă și pe care le aplică de nu mai puțin de 40 de ani.

Irina Loghin a dezvăluit secretul. Cum arată atât de bine la vârsta sa și ce rețete delicioase a pregătit de sărbători!

„Pentru mine este tot Crăciunul ca anul trecut ce am făcut anul trecut voi face și anul acesta. Mă voi duce la copii sau vin copiii la mine.De obicei eu nu gătesc porc. Pentru mine carnea este departe de mine, am renunțat la carne.

Foarte rar mai mănânc câte un piept de pui, dar rar şi nu-l mănânc cu plăcere nici pe acela. Dar doar când nu am încotro când sunt în deplasare. Acasă fac sarmale de pește de Crăciun și tot felul de salate crudități, ghiveci de tot feluri de legume. Avem un fin al nostru care ne face cozonacul.

Pe masă aveam nelipsitele sarmalele de pește. Pentru restu fac și de porc, dar eu cu Irinuca nu servim din astea. Ne simțim bine cu ale noastre cu care ne-am învățat de zeci de ani. În seara de Crăciun eu fac plăcintă cu mere cu multă scorțișoară și este și ușoară. Pun foarte mult măr pe care îl tai felii, nu îl dau prin răzătoare. Le dau cu puțină miere și le pun între blat și rămân merele acelea caramelizate cu acea miere care se înmoaie puțin și este extraordinar de gustoasă și bună această plăcintă.

Ținem de tradiție cu vin fiert cu țuică. Eu sunt de la Vălenii de Munte de la țuica de prune. Am la Văleni cumnatul meu care ne aprovizionează întotdeauna.Dar așa de formă să închinăm cu ceșcuțele acela de pământ cum făceam când eram la țară, cu țuică fiartă și cu vinul fiert, pomul de Crăciun şi pisicile prin casă.

Sunt mare iubitoare de animale cred că asta nu a fost carnivoră niciodată. De când eram acasă, dacă tăiau păsările nu vroiam să văd și cred că de aici. De vreo 40 și ceva de ani nu mai consum carne.

Fac multă mișcare, foarte multă mișcare zi de zi. Am spus o și o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne mișcarea este sfântă pentru a te menține într-un fel sănătos.

Normal că îmi simt și eu anii că sunt destui, dar mișcarea este extraordinară asta mă ajută foarte mult”, a spus Irina Loghin pentru Antena 3.

Citește și: Irina Loghin, îndurerată de moartea lui Benone Sinulescu: „Avem amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni”