Irina Loghin a suferit o comoţie cerebrală şi este internată la spital

Irina Loghin a suferit o comoție cerebrală şi a fost internată de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti. Interpreta de muzică populară are 73 de ani.

RomaniaTV.net
18 mai 2012, 11:52
Irina Loghin a suferit o comoţie cerebrală şi este internată la spital

Irina Loghin a fost internată la Spitalul Militar din Capitală, în urma unei comoţii cerebrale. Artista a fost dusă la Spitalul Militar de fiul său şi va rămâne sub observaţia medicilor o săptămână, informează România TV.

A fost internată alaltăieri (miercuri – n.r.). Este bine, poate să vorbească, comunică. Nu i s-a pus un diagnostic”, a declarat Irinuca, fiica artistei, potrivit cancan.ro.

În acest moment starea ei este stabilă. Specialiştii spun că şi în perioada următoare Irina Loghin trebuie să se odihnească şi să nu se streseze. Interpreta de muzică populară are 73 de ani.

„Avem o acţiune de protecţia animalelor în parcul IOR şi trebuia să vină. Din păcate a suferit acest atac cerebral. Este intenată la Spitalul Militar Central. Am vorbit la telefon şi se simte mai bine. Să sperăm că în următoarele zile ne va bucura din nou cu vocea minunată de aur. Am vorbit şi cu Ciprian, fiul Irinei Loghin. O s-o vizitez în acest weekend. Este bine în momentul de faţă. Îi trebuie multă linişte. Să ne rugăm la Dumnezeu să iasă cât mai repede din spital şi să o vedem din nou pe scenă. Eu sper când iese din spital să mergem din nou în parc, să avem grijă de câinii comunitari. Este mare iubitoare de animale, este sufletistă„, a declarat Marius Marinescu, prieten apropiat al Irinei Loghin.

De asemenea, Marinescu a spus că nu a auzit ca Irina Loghin să aibă probleme de sănătate. „În fiecare zi parcurgea în Herăstrău câte 9 kilometri, era şi o sportivă. Bănuiesc că a fost suprasolicitată în acesată perioadă şi cred că aceasta este cauza acestui accident vascular”, a declarat Marius Marinescu.

Comoţia este leziunea cerebrală cauzată de un traumatism la nivel cranian sau la nivelul întregului corp. Ea poate determina pierderea temporară a stării de conştienţă sau ameţeală.

Artista s-a născut la 19 februarie 1939, în comuna Gura Vitioarei, aflată la 7 km Sud de Valenii de Munte. Tatăl său era basarabean, iar mama prahoveancaă. A avut trei surori şi doi fraţi.

Irina Loghin a urmat Liceul de Arta la Bucureşti şi scoala populară de artă la Ploieşti.

Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr considerabil de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp în țară și în străinătate.

A fost pe rând solistă a ansamblului CIOCÂRLIA , BARBU LĂUTARU și CIPRIAN PORUMBESCU. A debutat în 1963. Are la activ un număr impresionat de turnee, albume și spectacole.

Un record personal îl reprezintă o casetă imprimată în opt sute de mii de exemplare, care a fost epuizată în doar două zile.

REVENIM CU AMĂNUNTE!