Irina Onescu, primărița de la „Chefi la Cuțite”, victima cutremurului din Maroc în care au murit mii de oameni. „Nu vă pot descrie în cuvinte ce am trăit”

Irina Onescu, fosta concurentă de la "Chefi la Cuțite", a fost prinsă în cutremurul din Maroc, vineri noapte, de 6,8 grade, în urma căruia au murit peste 2.100 de oameni.

10 sept. 2023, 23:29
Irina Onescu, primărița de la „Chefi la Cuțite”, victima cutremurului din Maroc în care au murit mii de oameni. „Nu vă pot descrie în cuvinte ce am trăit”

Irina Onescu a povestit că abia aterizase în Marrakech și după doar câteva ore a ajuns să meargă printre dărâmături. Fosta concurentă de la „Chefi la Cuțite” a spus că a scăpat doar cu niște zgârieturi după cutremur.

Irina Onescu, primărița de la „Chefi la Cuțite”, victima cutremurului din Maroc

Citește și Cutremur devastator de 6,8 pe Richter în Maroc. Peste 2.000 de morți în urma seismului

„Una caldă, una rece… culori și drame… Ieri, pe vremea asta, aterizam în Marrakech, fără să am habar că după doar două ore voi alerga printre dărâmături, pe străzile înguste din Souk Laksour. Nu vă pot descrie în cuvinte ce am trăit în timpul cutremurului, însă sunt recunoscătoare că am scăpat doar cu niște zgârieturi. Și dacă azi noapte piețele și parcurile erau pline de localnici și turiști panicați, astăzi în Marrakech părea că cei mai mulți uitaseră deja, iar în timp ce unii adunau bucată cu bucată ceramica și sticlăria spartă, alții întindeau la mezat marfa colorată, ca și cum nimic nu se întâmplase. Life goes on…”, a scris Irina Onescu pe Facebook.

Peste 2.100 de persoane au murit în urma cutremurului din Maroc

Un cutremur neobişnuit de puternic a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând moartea a peste 2.100 de persoane, potrivit celui mai recent bilanț, şi deteriorând clădiri din satele din Munţii Atlas până în oraşul istoric Marrakesh. Oamenii treziţi de cutremur au fugit pe străzi îngroziţi.

Citește și Mărturia șocantă a unei românce din Maroc. Cutremurul a ucis cel puțin 600 de persoane

Seismul a avut magnitudinea de 6,8 pe Richter și a avut loc la o adâncime relativ mică, la circa 18,5 km. Seismul puternic a fost resimțit și în Portugalia și Algeria, însă fără să provoace daune. Până la această oră, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că nu au fost români din Maroc care să fi cerut ajutorul autorităților. Seismul a fost atât de puternic încât s-a resimţit intens şi la 300 de km de epicentru, în Rabat, acolo unde locuieşte Cătălina Bogoi, una din româncele aflate în Maroc.

„La Rabat s-a resimțit foarte mult cutremurul. Pot să spun chiar că este chiar cel mai intens cutremur simţit vreodată, având în vedere și pe cele pe care le-am trăit în România. S-a mișcat totul, efectiv era ca și cum ai fi fost într-o barcă. Însă până la această oră, din ce știu, în Rabat nu sunt pagube. Toată lumea este îngrijorată cu privire la replici. Într-adevăr, a fost foarte mult agitație, oamenii au ieșit în stradă, au fost țipete, lumea s-a speriat foarte rău, inclusiv noi. Însă din ce știu românii de aici, din comunitate, nu au avut de suferit”, a declarat o româncă din Maroc.