Irinel Columbeanu, dezvăluiri despre Nicu Ceauşescu: „Îşi puse picioarele pe birou şi începu să-şi sugă degetul mare, gest tipic lui”

Irinel Columbeanu, dezvăluiri despre Nicu Ceauşescu. Fostul milionar a mărturisit că îl cunoscuse pe Nicu Ceaușescu doar tangențial, ”prin barurile de noapte”. Se salutaseră, de-a lungul timpului, atât și nimic mai mult, și nu deținea nici măcar numărul de telefon al acestuia.

02 dec. 2021, 18:36
Irinel Columbeanu, dezvăluiri despre Nicu Ceauşescu: „Îşi puse picioarele pe birou şi începu să-şi sugă degetul mare, gest tipic lui”
Irinel Columbeanu, dezvăluiri despre Nicu Ceauşescu

Irinel Columbeanu, dezvăluiri despre Nicu Ceauşescu. Omul de afaceri a ajuns în biroul ”Prințișorului” cu un an înainte de Revoluția din decembrie 1989, după ce aflase că ”i se pregătește ceva” și că riscă să își piardă locuința.

Citeşte şi: Irinel Columbeanu şi Monica Gabor şi-au împărţit averea, la 10 ani de la divorţ. Cu ce s-a ales vedeta

Irinel Columbeanu, dezvăluiri despre Nicu Ceauşescu

Într-un fragment din cartea ”Istoriile unui vehement – Ipocrația” a lui Irinel Columbeanu, care va fi lansată pe 15 decembrie, fostul milionar povesteşte cum a decurs întâlnirea cu fiul lui Nicolae Ceauşescu.

Nu era de glumă, trebuia să încerce să mai facă ceva cât mai era timp. Se hotărî să încerce să apeleze ca ultimă şansă la deux ex-machina, în modul cel mai direct cu putință. Fără să se mai consulte cu nimeni, şi fără să ezite (nu mai avea ce pierde), se îmbracă la costum şi se sui în Oltcit, cu direcția clădirea sediului Judeţenei de Partid din Sibiu.

N-avea idee dacă îl va găsi la sediu pe Nicu Ceauşescu, fiul lui Ceauşescu, despre care știa că e prim-secretar acolo, și nici dacă va fi lăsat să intre la el in birou. Nu avea numărul lui de telefon şi nici nu-l cunoştea de fapt.

Se vedeau prin barurile de noapte prin care mai umblau amândoi. Și când îl mai zărea, Iri îl saluta din cap, iar Nicuşor întotdeauna îi răspundea. Nu avea, deci, nimic concret pe care să se bazeze, dar poate că dacă reușea să intre la el, avea să-i înteleagă situația și poate chiar să-l și ajute cumva.

Opri maşina cu tupeu în fața județenei, se recomandă ofițerului de serviciu şi-i spuse că a venit pentru o audienţă la tovarăşul prim-secretar. Fu poftit să intre imediat. Până aici avusese noroc. Să trăiți! Salut, Irinele! Ce s-a-ntâmplat?

Îi povesti pe scurt, atât cât să nu-l plictisească, dar şi atât cât să-l facă să-nțeleagă dramatismul situației. În timpul ăsta, Nicu îşi puse picioarele pe birou în stil american, şi începu să-şi sugă degetul mare, gest tipic lui.

Gata, ai terminat? Alese TO-ul (Telefonul Operativ, cel fără claviatură sau disc) dintre telefoanele de pe birou şi ceru cu Nicolae Constantin. Constantine, se află lângă mine Irinel Columbeanu. Ia zi mă, ce aveți cu el?”, își amintește Irinel Columbeanu reacția lui Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului, potrivit Gândul.ro.