Ironia sorţii: A cerut PROTECŢIE pentru că era AMENINŢAT cu MOARTEA până când a fost UCIS

Un jurnalist filipinez care era meninţat cu moartea a cerut protecţie grabnică din partea autorităţilor, dar acestea au întârziat să îi vină în ajutor până când jurnalistul a fost ucis.

RomaniaTV.net
09 iun. 2014, 14:33

Un jurnalist filipinez care solicitase în instanţă protecţie după primirea unor ameninţări cu moartea în anul 2008 a fost asasinat luni, în oraşul Calapan, situat la 130 de kilometri sud de Manila, a anunţat poliţia locală, citată de DPA, citată de Agerpres.

Nilo Baculo a fost împuşcat mortal în timp ce se afla pe o motocicletă cu un prieten, atacatorul circulând cu o altă motocicletă în momentul comiterii crimei, a explicat şeful poliţiei locale, Glicerio Cansilao.

Baculo, care era realizatorul unor programe de radio locale, a cerut în 2008 protecţie juridică după ce a aflat că un ucigaş plătit fusese angajat pentru a-l asasina, după cum a precizat Centrul filipinez pentru libertatea şi responsabilitatea presei.

Citeşte şi DOLIU în presa românească. A murit un jurnalist cunoscut

Curtea Supremă i-a acordat protecţie lui Baculo în martie 2008, dar Curtea de Apel a respins extinderea acesteia după trei luni.

Dacă se va dovedi că această crimă este legată de activitatea sa zilnică, atunci Nilo Baculo va deveni al 25-lea jurnalist ucis la datorie în Filipine după preluarea mandatului de către preşedintele Benigno Aquino, în iunie 2010.