Ironia sorţii: Ministrul Justiţiei a devenit victima chiar a propiei lui legi pe care abia o iniţiase

Publicat: Luni, 08 Ianuarie 2018 12:40 // Actualizat: Luni, 08 Ianuarie 2018 12:43 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul german al Justiţiei şi-a văzut suprimată una dintre postările de pe Twitter în care îl califica pe un eseist drept "cretin", în virtutea noii legi pe care el însuşi a iniţiat-o pentru a "curăţa" reţelele sociale de mesajele de ură.

Respectiva postare pe Twitter data din 2010, perioada când Maas nu era încă ministru. La acea dată, el a criticat un eseist de succes neoconservator din Germania, Thilo Sarrazin, numindu-l "cretin". Mesajul a fost suprimat la sfârşitul săptămânii trecute, în urma plângerilor trimise de particulari. "Există lucruri pe care nu le mai postez pe Twitter", a declarat luni ministrul german al justiţiei, cerându-şi scuze, potrivit Agerpres.

Reţele sociale precum Twitter, Facebook sau Youtube sunt obligate de la 1 ianuarie, în Germania, să suprime mesajele cu conţinut ce incită la ură sau pasibile de urmărire pentru defăimare. Ele trebuie să facă acest lucru într-un termen de 24 de ore, riscând în caz contrar amenzi substanţiale.

Fost membru al Partidului Social-Democrat german - cum este şi ministrul justiţiei -, eseistul Thilo Sarrazin apără de mai mulţi ani teze apropiate extremei drepte, estimând că imigraţia musulmană reprezintă un pericol pentru supravieţuirea Occidentului. Cea mai recentă lucrare a sa, "Germania dispare" ("Deutschland schafft sich ab", care se poate traduce prin "Germania se autosuprimă"), apărută în 2010, a fost un succes comercial şi a provocat o polemică după lansarea sa, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Guvernul din Iran, criticat pentru că nu a blocat internetul în faţa duşmanilor şi a instigatorilor

Noua legislaţie cu privire la reţelele sociale din Germania, una dintre cele mai stricte din Europe, suscită controverse de la intrarea ei în vigoare. Detractorii săi acuză restricţii privind libertatea de exprimare.

Extrema dreaptă germană a iniţiat de asemenea o campanie împotriva textului, care a dus deja la retragerea mai multor postări polemice pe Twitter, printre care a uneia în care un oficial al Alternativei pentru Germania (AfD) îi califica pe solicitanţii de azil musulmani din ţară drept "hoardă de violatori". AfD vorbeşte despre o "lege a cenzurii". Cotidianul Bild, cel mai citit din Germania, îl întreabă la rândul său, luni, pe ministrul Heiko Maas: "Vreţi într-adevăr o poliţie a gândurilor, domnule Mass?".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H