Ironia sorţii. Un St. Bernard antrenat să salveze oamenii a avut el însuşi nevoie să fie salvat, de pe munte FOTO

Daisy, un câine St. Bernard de 55 kg, care a refuzat să mai coboare de pe Scafell Pike, cel mai înalt vârf din Anglia, a avut nevoie de 16 salvamontişti pentru a fi dus în siguranţă la tabăra de bază, unde a fost îngrijit.

27 iul. 2020, 09:52

Membrii echipei de salvare montană Wasdale (MRT) au apelat la ajutorul Daisy, în vârstă de patru ani, pentru o operaţiune pe Scafell Pike. Un purtător de cuvânt al echipei a declarat la un moment dat că Daisy a dat semne că simte dureri în picioare şi pur şi simplu a refuzat să se mai mişte.

Citeşte şi La doar 6 ani, a devenit supererou după ce şi-a salvat sora mai mică de furia unui câine: „Dacă cineva ar trebui să moară, eu sunt”

În mod tradiţional câinii St. Bernard au fost crescuţi şi antrenaţi pentru operaşiuni de salvare a celor răniţi sau rătăciţi pe munte, în Alpii Elveţieni şi Italieni.

Operaţiunea de vineri, care a implicat 16 membri ai MRT, a durat cinci ore, în timp ce salvatorii au transportat-o pe Daisy pe o targă, peste mai multe obstacole naturale, inclusiv o cascadă. „Echipa noastră salvează aproximativ o duzină de victime canine în fiecare an, dar a fost prima dată când un câine din rasa St. Bernard a fost salvat de noi„, a spus un membru al echipei. „Era foarte important să o scoatem cât mai repede pe Daisy de pe munte, deoarece vremea se deteriora în seara aceea„, a adăugat el.