Isărescu: Am răspuns scrisorii lui Dragnea, el o va da publicităţii. Nu împingeţi prea mult lucrurile, că suntem în Săptămâna Mare

Publicat: Miercuri, 04 Aprilie 2018 16:09 // Actualizat: Miercuri, 04 Aprilie 2018 16:09 // Sursa: romaniatv.net

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat miercuri că a răspuns scrisorii primite anterior de la preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, menţionând că nu doreşte să dea amănunte din acest răspuns întrucât Dragnea anunţase că va da publicităţii scrisoarea respectivă.

„Noi - Consiliul da Administraţie - BNR - acţionăm în baza unui mandat. Şi oamenii politici au un mandat, cel popular, au dreptatea lor. Am purtat şi un dialog verbal, cu partidele de Opoziţie, iar preşedintele Camerei Deputaţilor a preferat calea scrisă. I-am răspuns, tot pe cale scrisă. El a spus că va da publicităţii acest răspuns, deci n-o să vă dau amănunte din scrisoare. Nu împingeţi prea mult lucrurile, că suntem în Săptămâna Mare", a spus Mugur Isărescu, răspunzând unor întrebări insistente din partea jurnaliştilor, la briefing-ul de presă de după şedinţa de politică monetară a conducerii BNR.

Printre factorii de risc la adresa inflaţiei, banca centrală a identificat „politicile fiscale, piaţa muncii şi eviluţia preţurilor administrate".

„Aceasta este invitaţia noastră, pe care o găsiţi în giecare comunicat al BNR - un mix de politici economice. Nu orice măsură de politică monetară poate contrabalansa lucrurile, dacă au loc relaxări fiscale. Mixul acesta de politici nu este uşor de găsit", a mai spus Mugur Isărescu, potrivit Mediafax.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis în şedinţa din 4 aprilie menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,25% pe an, contrar aşteptărilor analiştilor, care anticipau o creştere la 2,5%.

CA al BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,25% pe an, ca şi rata dobânzii aferente facilităţii de creditare - la 3,25% pe an, precum şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Banca Naţională Liviu Dragnea Mugur Isărescu politică monetară
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7550
RON
18 Oct
noapte 8 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H