Isărescu: Impactul majorărilor de taxe asupra preţurilor este limitat la 0,2%. Nu va fi o avalanşă de scumpiri

Publicat: Marţi, 05 Noiembrie 2013 17:20 // Actualizat: Marţi, 05 Noiembrie 2013 17:38 // Sursa: romaniatv.net

Majorările de taxe anunţate pentru anul viitor vor avea un efect limitat asupra inflaţiei, de 0,2%, conform evaluărilor Băncii Naţionale a României, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Foto: cotidianul.ro

'Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări, impactul este limitat la 0,2% şi consecinţele unui lanţ sunt limitate. Probabil că vom schimba numai balanţa riscurilor de la o balanţă echilibrată spre o balanţă uşor superioară, uşor în creştere', a declarat Mugur Isărescu întrebat despre efectul majorărilor de taxe.

De asemenea, guvernatorul a precizat că nu vede o avalanşă de scumpiri în lanţ ca urmare a aplicării majorărilor anunţate.

Printre măsurile de creştere a veniturilor bugetare în anul următor, autorităţile au anunţat, în urma negocierilor cu FMI, indexarea accizelor cu rata inflaţiei, introducerea unei accize suplimentare de 7 cenţi pe litrul de carburant şi impozitarea unor construcţii speciale deţinute de persoanele juridice. Astfel de construcţii sunt reţelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii.

Banca Naţională a Românei (BNR) a redus, marţi, dobânda de politică monetară la 4%, decizia Consiliului de Administraţie (CA) urmând să intre în vigoare din data de 6 noiembrie 2013.

 

VEZI SI:

Isărescu: Românii nu au încredere în bănci, îşi ţin banii ascunşi în casă

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
guvernator inflaţie majorări Mugur Isărescu politică monetară scumpiri taxe
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 nov 20:23
Votează email 0 email
...negativ economia. Guvernatorul a spus că niciun guvern nu ia măsuri de majorare de taxe şi impozite cu bucurie. VEZI Isărescu: Impactul majorărilor de taxe asupra preţurilor este limitat la 0,2%. Nu va fi o avalanşă de scumpiri “Oamenii aceia stau până la...
05 nov 17:33
...Băncii Naţionale a României, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Agerpres. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H