Îşi taie singur din buget: Preşedintele american Barack Obama dă 5% din salariul său Trezoreriei

Preşedintele Barack Obama va oferi statului federal cinci la sută din salariul său, în semn de solidaritate cu funcţionarii afectaţi de consecinţele recente ale tăierilor bugetului.

RomaniaTV.net
04 apr. 2013, 06:52
Îşi taie singur din buget: Preşedintele american Barack Obama dă 5% din salariul său Trezoreriei

Salariul preşedintelui Statelor Unite este stabilit prin lege şi se calculează brut, pe un an.  Barack Obama, al cărui salariu anual brut este de 400.000 de dolari, va semna lunar cecuri către Trezorerie, retroactiv pentru martie, când au intrat în vigoare tăieri automate la buget, a precizat o oficialitate americană, sub protecţia anonimatului.

„Preşedintele a decis să dea o parte a salariului său Trezoreriei, alăturându-se sacrificiilor funcţionarilor, afectaţi de tăieri bugetare”, a spus aceeaşi sursă.

Din cauza neînţelegerii între republicanii şi democraţii din Congres privind modalităţile de reducere a deficitelor, exerciţiul bugetar în curs, care expiră la 30 septembrie, a fost redus cu 85 de miliarde de dolari. Ca „efecte colaterale”, între altele, sute de mii de funcţionari sau personal contractual au fost informaţi că vor primi zile de concediu fără plată.