Islamiştii moderaţi au câştigat alegerile legislative din Maroc

Islamiştii moderaţi ai Partidului Justiţie şi Dezvoltare (PJD) au câştigat alegerile legislative de la 25 noiembrie din Maroc, obţinând 107 mandate din totalul de 395, a anunţat duminică Ministerul marocan de Interne.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 09:06
Islamiştii moderaţi au câştigat alegerile legislative din Maroc

Această victorie îi va permite regelui Mohamed VI să aleagă din cadrul acestui partid – care avea 47 de deputaţi în formula anterioară a camerei de 325 de membri – prim-ministrul responsabil de formarea unui Guvern de coaliţie.

Partidul Istiqlal (Independenţă) al actualului premier Abbas El Fassi a obţinut 60 de locuri, iar Adunarea Naţională a Independenţilor (RNI) a ministrului Economiei şi Finanţelor, Salaheddine Mezouar, a obţinut 52 de locuri.

„Este o victorie clară dar este nevoie de alianţe pentru a continua munca”, a declarat Abdelilah Benkirane, secretarul general al PJD, după anunţul oficial al rezultatelor.

„Aşteptăm nominalizarea unui prim-ministru de către regele Mohamed VI pentru a începe consultările cu celelalte partide politice”, a mai adăugat el.

Adresându-se presei la sediul partidului său din Rabat, unde domnea o atmosferă festivă printre cele câteva sute de susţinători, Benkirane a declarat: „Obiectivul nostru este de a asigura stabilitatea ţării în acelaşi timp cu revendicarea cu putere a unor reforme”.