ISLANDA AUSTRIA 2-1. Calificare istorică pentru vikingi, în optimile EURO 2016 vor întâlni Anglia

ISLANDA AUSTRIA 2-1. Islanda rămâne neînvinsă la un turneu final după faza grupelor de la EURO 2016, ba mai mult a reuşit miercuri prima victorie, 2-1 cu Austria.

22 iun. 2016, 15:00
ISLANDA AUSTRIA 2-1. Calificare istorică pentru vikingi, în optimile EURO 2016 vor întâlni Anglia

ISLANDA AUSTRIA LIVE STREAMING DOLCE SPORT 2-1 (Bodvarsson – min. 18, Traustason – min. 90+4/Schopf – min. 60).

Rar s-a văzut o ambiţie mai mare pe terenul de fotbal ca la această selecţionată islandeză. Fără a avea nume mari în echipă sau jucători cu abilităţi tehnice deosebite, islandezii continuă să impresioneze de fiecare dată cu dorinţa lor de sacrificiu. Se zbat, se aruncă în faţa mingii, strâng din dinţi şi înaintează, presează şi zdrobesc rezistenţa adversă. Aşa s-a întâmplat şi miercuri seara, pe Saint-Denis, unde Islanda a obţinut prima sa victorie la un turneu final, 2-1 cu Austria.

Lovitura de graţie a dat-o în prelungiri, aşa cum tot pe final de meci au egalat islandezii şi cu Portugalia, în prima partidă. Islanda – o echipă imprevizibilă şi curajoasă, capabilă să pună mari probleme Angliei, în optimile de lunjea viitoare, de la Nisa.

Click aici pentru a vedea Islanda – Austria sau aici sau aici

Componenţa formaţiilor:

Islanda: Halldorsson – Sævarsson, R Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason – Sigthorsson, Bödvarsson.

Austria: Almer – Klein, Prödl, Dragović, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Ilsanker, Hinteregger, Arnautović – Sabitzer.

ISLANDA AUSTRIA LIVE STREAMING DOLCE SPORT. De trei ori s-au mai întâlnit cele două selecţionate până acum, ultima oară într-o partidă amicală jucată pe 30 mai 2014 şi încheiată la egalitate, scor 1-1. Anterior, celelalte două jocuri au avut caracter oficial şi s-au disputat în cadrul calificărilor pentru CM 1990. În iunie 1989, la Reykjavik, a fost 0-0, iar pe 23 august 1989, la Salzburg, austriecii au câştigat cu 2-1.

ISLANDA AUSTRIA LIVE STREAMING DOLCE SPORT. Clasament grupa F, după două etape: 1. Ungaria 4p. 2. Portugalia 2p, 3. Islanda 2p, 4. Austria 1p.