Israel a ajuns deja cu vaccinarea la adolescenţi! Ţara e în continuare în lockdown chiar şi după 3 milioane de persoane imunizate

Israelul a început să administreze, sâmbătă, vaccinuri antiCovid-19 adolescenților. Astfel, ţara a reuşit să imunizeze un sfert din populație, au spus oficialii din domeniul sănătății.

23 ian. 2021, 19:57
Israel a ajuns deja cu vaccinarea la adolescenţi! Ţara e în continuare în lockdown chiar şi după 3 milioane de persoane imunizate

Israel a ajuns deja cu vaccinarea la adolescenţi! De la lansarea vaccinărilor antiCOVID, ce a avut loc în urmă cu o lună, peste 2,5 milioane din populația cu 9 milioane de israelieni au fost vaccinați, a declarat vineri Ministerul Sănătății.

Israel a ajuns deja cu vaccinarea la adolescenţi! Cum a reuşit ţara să imunizeze populaţia în timp record

Marți, Israelul a prelungit al treilea lockdown național până la sfârșitul lunii, din cauza exploziei infecției cu coronavirus. Joi, Ministerul Sănătății anunțase că permite inocularea elevilor de liceu cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, sub rezerva aprobării părinților.

Cel mai mare fond de sănătate din țară, Clalit, oferea deja adolescenților vaccinul începând de sâmbătă dimineață, a spus site-ul oficial, în timp ce cele trei fonduri mai mici urmau să-și înceapă campania mai târziu.

Un avertisment din partea AstraZeneca cu privire la furnizarea inițială a vaccinărilor sale Covid către Europa care va fi mai mică decât se aștepta a stârnit o nouă îngrijorare cu privire la lansarea imunizărilor, unele țări planificând o scădere bruscă a livrărilor, relatează AFP.

Anunțul de vineri al companiei farmaceutice britanice a venit după ce în urmă cu o săptămână Pfizer anunţa că va întârzia livrările vaccinului cu până la o lună din cauza lucrărilor la uzina sa cheie din Belgia. Avertismentele companiilor vin cu adâncirea îngrjijorării cu privire la noile variante Covid-19, în special una care a apărut în Marea Britanie și care este mai periculoasă decât tulpina inițială.

În general, Europa a înregistrat acum peste 692.000 de decese și aproape 32 de milioane de infectări. Uniunea Europeană a aprobat până acum vaccinurile de la Pfizer și partenerul său german BioNTech, precum și de la compania americană Moderna. Nu a aprobat încă vaccinul de la AstraZeneca și partenerul său de la Universitatea din Oxford, dar se așteaptă să ia o decizie până pe 29 ianuarie.

Citeşte şi: Virgil Musta atrage atenţia: „E o singură contraindicaţie categorică a vaccinnului antiCOVID”. Ce trebuie să ştim!


loading...