Israel a bombardat Gaza pentru a doua oară în trei zile. Avioanele au lansat 40 de rachete VIDEO

Forţele aeriene israeliene au efectuat noi raiduri în noaptea de joi spre vineri împotriva unor ţinte ale mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza, potrivit informaţiilor furnizată de armată şi martori.

18 iun. 2021, 08:56
Israel a bombardat Gaza pentru a doua oară în trei zile. Avioanele au lansat 40 de rachete VIDEO

Israel a informat că avioanele sale de război au vizat poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza ca represalii la tirurile cu baloane incendiare de joi, iar jurnaliştii AFP din teritoriul palestinian au raportat, de asemenea, explozii în timpul nopţii.

Aceasta este a doua rundă de raiduri israeliene în Fâşia Gaza de la începutul săptămânii şi sfârşitul războiului de 11 zile (10 – 21 mai) cu mişcarea armată islamistă Hamas, la putere în Fâşia Gaza, unde trăiesc două milioane de palestinieni. Se estimează că s-au tras în jur de 40 de rachete asupra Fâşiei Gaza.

Forţele israeliene susţin că raidurile sale au vizat o ţintă militară a Hamas din oraşul Gaza şi una de lansare a rachetelor, situată în Khan Younes, în sudul enclavei aflate de 15 ani sub blocadă israeliană.

Citește și Primul atac al Israelului asupra Fâşiei Gaza, de la instalarea noului premier. Aviaţia a lovit mai multe ţinte

Totodată, şeful armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, a cerut militarilor să „sporească pregătirea armatei” pentru o „serie de scenarii”, inclusiv „reluarea ostilităţilor”.

Ultimele confruntări s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi 13 israelieni.

Noile schimburi de focuri survin pe fondul eforturilor Egiptul de a consolida armistiţiul fragil în vigoare.

Citește și Israel, prima ţară care renunţă la mască. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii


loading...