Israel, prima ţară care renunţă la mască. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

Israel este prima ţară care renunţă la mască. Anunţul a fost făcut luni seară de Ministerul Sănătăţii, care precizează renunţarea la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în statul evreu în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, notează AFP.

14 iun. 2021, 23:25
Israel, prima ţară care renunţă la mască. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii
Israel, prima ţară care renunţă la mască

Israel, prima ţară care renunţă la mască. „Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie„, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

La începutul lui iunie, Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi, dar menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate.

Statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

O carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă, este impusă oricărui călător care ajunge în ţară.

Citeşte şi: Israelienii îşi iau adio de la Netanyahu. Parlamentul a aprobat noul Guvern, condus prin rotaţie de Naftali Bennett şi Yair Lapid

Israel, prima ţară care renunţă la mască

La sfârşitul lui decembrie, Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare, graţie unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor privind efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale computerizate despre populaţia sa, potrivit Agerpres.

Mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie) au primit ambele doze de vaccin.

Peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, şi 6.428 au decedat, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătăţii. În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi, dintre care 53 internaţi în spital.


loading...