Israel blochează Germania şi refuză furnizarea de rachete antitanc Ucrainei

Israel a respins cererea SUA și nu a permis Berlinului să furnizeze Ucrainei rachete antitanc fabricate în Germania cu tehnologie israeliană și sub licență israeliană, pentru a nu-şi periclita interesele de securitate.

26 mai 2022, 09:58
Israel blochează Germania şi refuză furnizarea de rachete antitanc Ucrainei

Un raport publicat de portalul de ştiri Axios notează că un înalt oficial al apărării din Israel, Amir Eshel, s-a întâlnit la Washington în urmă cu două săptămâni cu subsecretarul american al Apărării pentru Politică, Colin Kahl, pentru a discuta despre cooperarea în materie de securitate dintre țări.

„Kahl l-a întrebat pe Eshel dacă Israelul va acorda Berlinului permisiunea de a transfera rachete antitanc Spike în Ucraina, care sunt produse la o fabrică deținută de Israel din Germania. Conform licenței, Israelul trebuie să aprobe orice transfer al acestor rachete către o terță parte”, au declarat sursele portalului.

Potrivit acestora, Eshel a refuzat cererea, spunând că „Israelul va furniza Ucrainei doar echipamente militare neletale”, mai scrie Axios.

O sursă israeliană a explicat portalului că furnizarea de astfel de rachete Ucrainei „poate duce la faptul că Rusia va afecta interesele de securitate ale Israelului în Siria”.

Citeşte şi: Ucraina lansează un nou atac la adresa Germaniei. „Nemţii sunt de vină pentru succesul ruşilor în Lugansk!”, spune şeful biroului lui Zelenski


loading...
Partenerii noștri