Israel – România 2023. Anunţul lui Iordănescu înaintea meciului decisiv pentru Euro 2024

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că tricolorii sunt conştienţi de forţa echipei Israelului şi se aşteapttă la o confruntare grea, dar “grupul este pregătit pentru absolut orice”. Partida Israel – România se va disputa sâmbătă, de la ora 21.45, pe stadionul Pancho (Felcsút).

17 nov. 2023, 19:46
Israel – România 2023. Anunţul lui Iordănescu înaintea meciului decisiv pentru Euro 2024
România şi-a aflat grupa din preliminariile Euro 2024

Israel – România 2023. Edi Iordănescu a vorbit şi despre războiul Israel – Hamas, precizând însă că rămâne un om al fotbalului şi se concentrează total pentru meciul de sâmbătă: “Cu siguranţă că avem contacte, suntem foarte conştienţi de ce se întâmplă. Eu snt un om al păcii şi al înţelegerii, compătimesc toate necazurile şi suferinţele, toate victimele acestui război, dar rămân un om al fotbalului şi focusul meu total este pentru jocul de mâine”.

Ce prime de calificare au tricolorii pentru calificarea la Euro 2024. Ce bonsuri vor încasa şefii FRF
“Am venit aici foarte conştienţi de momentul pe care îl avem în faţă, un moment pe care l-am găsit după foarte mult timp. A venit cu foarte multă muncă şi cu multă consecvenţă. Suntem conştienţi că este nevoie de mult echilibru şi curaj pentru a face un ultim pas şi să calificăm naţionala României după opt ani la un turneu final. Suntem bucuroşi să avem cea mai bună defensivă din grupă şi una dintre cele mai bune din toate grupele. Dar asta nu ne garantează nimic, trebuie să continuăm să muncim şi să credem în obiectivul nostru”, a spus Iordănescu.

Șansa Simonei Halep să revină imediat în circuit. Românca trebuie să-l ”toarne” pe Mouratoglou
Israel – România 2023. Tehnicianul a precizat că apreciază calitatea jucătorilor israelieni. “Suntem foarte conştienţi de forţa adversarului nostru de mâine. Apreciez foarte mult calitatea individuală a jucătorilor. Ne aşteptăm la o confruntare foarte grea pentru echipa noastră naţională. Suntem foarte conştienţi de miza, presiunea, provocarea jocului de mâine, dar grupul este pregătit pentru absolut orice. Nu am stabilit primul 11, mai sunt discuţii individuale, mai avem o noapte… Avem ceva semne de întrebare. Sperăm să fim inspiraţi şi să facem alegerile cele mai bune. Voi folosi o echipă care să aducă o calificare. Ar fi ceva fantastic dacă reuşim. În cazul în care nu se întâmplă mâine cu siguranţă ne repliem şi avem puterea să ne ridicăm rapid în picioare. Am încredere totală în băieţi. Nu va fi deloc uşor, dar avem crezul nostru şi mergem până la capăt”, a afirmat Iordănescu.
Partida Israel – România se va disputa sâmbătă, de la ora 21.45, pe stadionul Pancho (Felcsút).

Israel – România 2023. Ianis Hagi: „Emoţiile sunt mari”

Israel – România 2023. Fotbalistul Ianis Hagi a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei cu Israel, penultima a tricolorilor din preliminariile EURO 2024, că prima reprezentativă mai are un hop de trecut, subliniind faptul că este pregătită să îşi facă treaba şi să se califice la turneul final.

„E clar că există emoţii, când ştii că poţi face istorie pentru ţara ta. Emoţiile sunt mari, pentru că simţi responsabilitatea când joci pentru echipa naţională, o responsabilitate în faţa suporterilor, a ţării, a familiei şi aşa mai departe. Dar eu cred că suntem într-un moment de echilibru, în care suntem fericiţi, dar ştim că mai este încă un hop şi suntem aici să ne facem treaba şi să ne calificăm. Suntem într-o situaţie în care suntem la mâna noastră. Acum, dacă suntem favoriţi sau nu, nu e important. Sperăm să ne calificăm mâine seară şi să fim toţi fericiţi”, a spus mijlocaşul naţionalei.

„Într-adevăr, este un test, dar la echipa naţională este un test în fiecare zi. Suntem o generaţie tânără, dar una cu experienţă destul de mare la nivel internaţional, atât la nivel de club, cât şi la nivel de naţională. Noi am arătat curaj şi încredere în această campanie, indiferent de situaţie sau de terenul de joc. Asta trebuie să facem şi mâine”, a adăugat Ianis Hagi.

Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Israelului, sâmbătă, de la ora 21:45, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultima sa partidă din cadrul preliminariilor EURO 2024. În cazul unei victorii sau al unui rezultat de egalitate, „tricolorii” obţin calificarea la turneul final înaintea ultimei partide, cea cu Elveţia, programată la 21 noiembrie (21:45) pe Arena Naţională din Bucureşti.

În acest moment, România ocupă locul secund în clasamentul Grupei I, cu 16 puncte după 8 jocuri, la egalitate cu Elveţia, care are însă un golaveraj mai bun. Pe poziţia a treia se află Israel, 12 p, Kosovo, 10 p, Belarus, 6 p, Andorra, 2 p.