Șansa Simonei Halep să revină imediat în circuit. Românca trebuie să-l ”toarne” pe Mouratoglou

Există două variante prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare și opțiunile au fost dezbătute de administratorul contului de Twitter ”WTA România”.

17 nov. 2023, 17:06
Șansa Simonei Halep să revină imediat în circuit. Românca trebuie să-l ”toarne” pe Mouratoglou

Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, a primit în prima instanță, tribunalul independent Sport Resolutions, o suspendare de 4 ani, dar a apelat decizia la TAS.

În opinia specialiștilor, singura șansă ca sportivei din România să îi fie anulată total suspendarea ar fi să convingă tribunalul sportiv că antrenorul său din momentul testului pozitiv, Patrick Mouratoglou, i-a administrat substanța interzisă cu bună știință.

În procesul desfășurat la tribunalul Sport Resolutions, Simona Halep a invocat contaminarea suplimentelor alimentare, însă s-a ales cu o suspendare de patru ani. Deși suplimentele au fost recomandate de Mouratoglou, sportivii sunt direct răspunzători pentru substanțele găsite în organismul lor, astfel că nu acest aspect nu s-a putu folosi ca un argument valid în apărarea sa.

Citește și: FCSB, foarte aproape de a folosi marca Steaua în Europa. Lovitură pentru Florin Talpan: „Trebuie să depună dovada!”

„Ar trebui fie să-l facă să recunoască, fie să demonstreze că el (n.r. – Patrick Mouratoglou) a dopat-o cu bună știință fără ca ea să știe. Ceea ce niciunul nu a sugerat sau spus vreodată. Ei au susținut întotdeaună că nimeni nu știa că suplimentul a fost contaminat la furnizor”, scrie WTA România.

Prin această metodă, prevăzută la „Articolul 10.7.1 din Programul anti-doping din tenis – Ajutor substanțial în descoperirea sau stabilirea încălcărilor Codului”, suspendarea primită de Simona Halep ar fi putut fi redusă cu trei pătrimi, iar astfel, ar fi scăpat de interdicțiile la turnee. Halep este suspendată 13 luni de suspendare, iar acestea vor fi deduse din pedeapsa finală.

Citește și: Ce pensie primeşte Ion Ţiriac. Suma este colosală, ce face miliardarul cu banii primiţi de la statul român