Israelienii scoşi cu forţa din taxi şi agresaţi de jandarmi la protestele din 10 august, chemaţi la audieri la Parchet

Cetăţenii israelieni care au fost scoşi cu forţa dintr-un taxi, bătuţi de jandarmi şi încătuşaţi în timpul protestului de vineri din Piaţa Victoriei sunt aşteptaţi joi la Parchet pentru declaraţii. Aceştia vor fi audiaţi în dosarul disjuns din cel în care jandarmii sunt acuzaţi de acte de violenţă.

RomaniaTV.net
16 aug. 2018, 08:50
Israelienii scoşi cu forţa din taxi şi agresaţi de jandarmi la protestele din 10 august, chemaţi la audieri la Parchet

Ambasada Statului Israel a anunţat luni că patru turişti israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine la mitingul de vineri seară din Bucureşti, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au de-a face cu evenimentele în curs.

„Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a mai transmis Ambasada Statului Israel într-un comunicat de presă. 

Imagini cu incidentul au fost surprinse de martori şi postate pe Facebook. Pe lângă turiştii bătuţi de jandarmi, victimă a căzut şi taximetristul care îi transporta. 

Maiorul Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat intervenţia jandarmilor vineri seară în Piaţa Victoriei, a vorbit la TVR despre agresarea turiştilor israelieni.

„O parte dintre cei care atacaseră jandarmii încercau să plece din zonă cu taxiurile. Jandarmii au încercat să-i oprească şi au verificat taxiurile care părăseau zona. În calitate de şef al operaţiunii îmi cer scuze faţă de toţi cei care au suferit violenţe gratuite din partea jandarmilor. Cazurile vor fi analizate punctual şi cercetate de procurori”, a declarat Laurenţiu Cazan.