Israelul a bombardat rețeaua de tuneluri subterane din Fîşia Gaza VIDEO

Bilanțul morților din Palestina a ajuns la 127 după ultimele raiduri aeriene ale avioanelor de luptă israeliene.

14 mai 2021, 14:50
Israelul a bombardat rețeaua de tuneluri subterane din Fîşia Gaza VIDEO

Israelul a lansat atacuri aeriene extinse și bombardamente de la sol, vineri, împotriva unei rețele de tuneluri subterane din Gaza, pe fondul atacurilor persistente cu rachete asupra orașelor israeliene. Bilanțul deceselor a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni și 8 israelieni. Printre morți sunt și femei și copiii.
Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că 160 de avioane, precum și unități de artilerie și blindate, au participat la ceea ce el a numit cea mai mare operațiune împotriva unei ținte specifice de când au început luptele.

Atac cu drone în Israel. Armata israeliană a doborât aparatele cu explozibili lansate de Hamas

„Ceea ce vizam este un sistem elaborat de tuneluri care se întinde sub Gaza, în cea mai mare parte în zona de nord, dar nu numai, și este o rețea pe care agenții Hamas o folosesc pentru a se deplasa, pentru a se ascunde”, a declarat acesta, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a precizat că, în timp ce forțele terestre au participat la ofensiva de 40 de minute, înainte de zori, niciun soldat nu a trecut în Fâșia Gaza, adăugând că o evaluare finală a rezultatului operațiunii era în așteptare.

Cea mai mare operaţiune israeliană din Gaza de la începutul actualei escalade a constat în 50 de salve de artilerie terestră şi bombardamente aeriene executate în decurs de 40 de minute, a informat vineri armata israeliană, transmite EFE.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că actuala campania „va dura mai mult”. Oficialii israelieni au declarat că Hamas, cel mai puternic grup militant din Gaza, trebuie să primească o lovitură puternică, înainte de orice încetare a focului.

Război în Orientul Mijlociu. Israelul, atacat cu rachete şi din Liban

Atacul a început la primele ore ale zilei asupra unor obiective din enclava Gaza şi a fost realizat din exterior, fără ca trupele să intre pe teritoriul Gazei, a precizat armata, după informaţiile iniţiale care indicau o ofensivă terestră.

La operaţiune au participat 160 de aeronave şi 40 de tancuri, iar raidurile au vizat în special reţeaua de tuneluri de sub Gaza ale militanţilor din mişcarea Hamas, care constituie un fel de „oraş subteran” şi mai sunt cunoscute şi ca „metroul” din Gaza, a mai indicat purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene Jonathan Conricus, citat de dpa.