Israelul a bombardat singurul laborator de testare Covid din Fâşia Gaza VIDEO

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a cerut marţi ''încetarea imediată a tuturor violenţelor şi punerea în practică a unei încetări a focului'' între Israel şi palestinieni, după o reuniune de urgenţă a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană. Între timp, bombatrdamentele continuă.

18 mai 2021, 22:10
Israelul a bombardat singurul laborator de testare Covid din Fâşia Gaza VIDEO

Războiul din Fâșia Gaza și-a consumat un nou episod. În ultimul raid aerian, aviația israeliană a bombardat singura unitate de testare Covid-19 din Gaza. Nu se știe dacă laboratorul a fost distrus în întregime, însă surse locale afirmă că a suferit avarii serioase.

Din câte se pare, avioanele de luptă ale Israelului au tras într-o clădire din apropiere, dar în raid a fost lovit și această clinică de testare împotriva noului coronavirus. În urma loviturilor, laboratorul a suferit daune atât de mari încât acolo nu mai pot fi făcute acum teste Covid.

Fâșia Gaza are o una dintre cele mai ridicate rate (28%) de teste pozitive la noul coronavirus. În același timp, rata de vaccinare antiCovid este foarte scăzută.
Potrivit Business Insider, autorităţile locale au anunțat că, în urma bombardamentelor israeliene, Laboratorul al-Rimal a fost închis. Nu se mai fac teste Covid niciunde în Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf Qidra, a precizat că atacurile Israelului „subminează eforturile ministerului Sănătăţii în faţa pandemiei Covid-19”.

Nu mai departe de săptămâna trecută oficialii ONU şi cei ai OMS își exprimau îngrijorarea cu privire la o potențială creştere a numărului de cazuri pozitive în Fâșia Gaza. Temerile lor erau alimentate de faptul că localnicii trebuiau să se înghesuie cât mai mulți în adăposturi improvizate pentru a evita luptele cu armata Israelului.

Război în Orientul Mijlociu. Atac cu obuze şi rachete în Israel şi Fîşia Gaza
Israelul închide punctul de trecere Kerem Shalom către Fâşia Gaza, în urma unor tiruri de obuz

Israelul a închis marţi un punct de trecre a frontierei cu Fâşia Gaza, prin care se trimtea ajutor umanitar în enclava palestiniană, în urma unor tiruri de obuz, anunţă autorităţile israeliene, relatează AFP.

Un zgârie-nori de aproape 300 de metri a început să se clatine ameninţător, la Shenzhen. Lumea a intrat în panică şi a luat-o la goană pe stradă VIDEO

Obuze au fost trase către punctul de trecere Kerem Shalom, ”în timp ce intrau camioane cu ajutoare umanitare civile donate de către organizaţii umanitare internaţionale”, a anunţat COGAT, un organ israelian însărcinat cu operaţuni civile în teritoriile palestiniene.

”S-a decis să se oprească intrarea altor camioane” în Fâşia Gaza, au anunţat autorităţile israeliene.

https://www.youtube.com/watch?v=km3EtRKEs6w