Israelul a bombardat ŢINTE CIVILE în timpul conflictului din Gaza

Un raport privind conflictul din Gaza, dat publicităţii acum, arată că, în 2014, Israelul a lovit fără discrimnare ţinte civile şi militare şi chiar personal medical.

21 ian. 2015, 20:36
Israelul a bombardat ŢINTE CIVILE în timpul conflictului din Gaza

În timpul conflictului din Gaza, din vara anului 2014, 70% dintre victime au provenit din rîndul civililor, informează ONG-ul israelian „Physicians for Human Rights”. Potrivit acestui raport la realizarea căruia au fost intervievaţi 68 de locuitori din Gaza, au fost ucişi aproximativ 2.200 de palestinieni, iar 10.000 au fost răniţi de tirurile israeliene.

„Loviturile și raidurile succesive în același loc au făcut numeroase victime în rândul civililor și decese în rândul salvatorilor”, se arată în raportul care vorbeşte şi despre „un atac aparent deliberat asupra spitalului Chouhada al-Aqsa din Deir el-Balah pe 21 iulie 2014”, soldat cu numeroși morți și răniți.

Citeşte şi Serviciile ultrasecrete au aflat: Conflictul de la care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial

„Bombardamentele puternice și fără avertisment asupra cartierelor de civili nu par a fi decizia soldaților sau a comandanților izolați, ci ar fi trebuit să aibă aprobarea șefilor armatei și a guvernului israelian”, se arată în raport.  Mai mult decât atât, în timp ce Israelul afirmă că lansează lovituri de avertisment, lăsând timp locuitorilor să fugă, majoritatea răniților chestionați s-au referit la „persoane ucise sau rănite în apropierea caselor lor sau a rudelor acestora”.

 Potrivit ONU, circa 400.000 de copii vor avea nevoie de consiliere psihologică după acest conflict.