Israelul a bombardat ţinte din Siria

Israelul a revendicat luni seara atacuri aeriene împotriva unor poziţii ale armatei siriene în represalii la ''încercările'' de a plasa bombe artizanale de-a lungul graniţei sale disputate cu Siria, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 02:56
Israelul a bombardat ţinte din Siria

istarelul a bombardat regiuni din Siria. ”Ca răspuns (la această tentativă), avioane de luptă, elicoptere de atac şi avioane ale forţelor armate israeliene au lovit ţinte militare în sudul Siriei care aparţin forţelor armate siriene”, se arată într-un comunicat al armatei israeliene care revendică rareori atacuri în Siria.

Bombardamente în Fâşia Gaza. Israelul a deschis focul şi la frontiera cu Siria

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a acţionat luni seară împotriva unor raiduri în sudul ţării revendicate de Israel, a anunţat agenţia de presă siriană Sana, relatează AFP.

„Astăzi la 22:40 (19:40 GMT), elicoptere ale inamicului israelian israeliene au lansat rachete asupra unora dintre poziţiile noastre (…) spre Qouneitra”, a indicat Sana, citând o sursă militară, care a raportat numai ”pagube materiale”.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a raportat, de asemenea, ”raiduri israeliene” în provincia Qouneitra, fără a preciza dacă în atacuri au fost ucişi soldaţi sirieni sau luptători aliaţi.