Israelul cumpără submarine, pe fondul tensiunilor din regiune – VIDEO

Israelul îşi cumpără submarine nucleare care pot atinge orice punct din Iran. Guvernul de la Ierusalim poartă negocieri pentru a achiziţiona trei astfel de vase din Germania, după ce mai cumpărase şase, la sfârşitul anului trecut.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 11:43
Israelul cumpără submarine, pe fondul tensiunilor din regiune – VIDEO

Rachetele nucleare de pe submarine au o rază de 1500 de kilometri. Asta înseamnă că Israelul poate atinge orice punct de pe teritoriul iranian. Vasele au rolul de a descuraja un atac nuclear iranian. Teheranul ştie că, şi dacă ar anula posibilitatea unui atac terestru din Israel, pericolul ar putea veni pe mare. Locaţia acestora poate fi Marea Mediterană, Golful Persic sau Marea Roşie. Misiunile submarinelor sunt secret de stat.

„Nu avem voie să vorbim despre operaţiunile noastre, pentru că asta este secretul succesului. Dacă aş spune ce intenţionăm să facem anul viitor, duşmanul ne-ar pândi şi nu vrem să-i creăm un ascendent asupra noastră. Eu o să fiu cel care-l aşteaptă, nu el mă va aştepta pe mine”, a declarat un ofiţer israelian.

Marinarii de la bordul submarinelor sunt soldaţi selectaţi din mii de participanţi. Ei sunt capabili să stea până la 50 de zile sub apă. În acest sens, soldaţii urmează o instrucţie specială, iar identitatea lor nu este cunosută.