Israelul INTERZICE zborurile internaționale pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Israelul va interzice zborurile de pasageri în, și din țară, de luni seara, timp de o săptămână, deoarece încearcă să oprească răspândirea de noi variante de coronavirus.

24 ian. 2021, 19:48
Israelul INTERZICE zborurile internaționale pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Israelul INTERZICE zborurile internaționale. Israelienii vor să evite ca noile tulpini să ajungă în țară și de asemenea, campania lor de vaccinare să aibă succes.

Israelul INTERZICE zborurile internaționale. Anunțul făcut de premier

„În afară de excepții, închidem tot pentru a preveni intrarea variantelor de virus și, de asemenea, pentru a ne asigura că progresăm rapid cu campania noastră de vaccinare”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu în ieșirile publice.

Interdicția va intra în vigoare de luni la 22:00 și va dura până la sfârșitul lunii ianuarie, se arată într-o declarație a cabinetului Netanyahu.

Granițele țării au fost în mare parte închise străinilor în timpul pandemiei, doar cei care au avut pașapoarte israelieni au avut intrarea permisă.

Tot duminică, Israelul și-a extins efortul de vaccinare rapidă pentru a include adolescenții. Vaccinurile au fost inițial limitate la vârstnici și alte categorii cu risc crescut, dar sunt acum disponibile pentru oricine are peste 40 de ani sau – cu permisiunea părinților – pentru cei între 16 și 18 ani.

Includerea adolescenților este menită „să le permită revenirea (la școală) și organizarea ordonată a examenelor”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Israelul acordă un certificat de înmatriculare elevilor de liceu din clasele 10-12 care promovează examenele, administrat de Ministerul Educației, care joacă un rol major în acceptarea universităților. Ele pot afecta și plasarea în armată, unde mulți israelieni fac serviciu obligatoriu după liceu.

Israelul are cea mai rapidă rată de distribuție a vaccinurilor din lume. Cu importurile regulate de vaccinuri Pfizer Inc., a administrat cel puțin o doză pentru mai mult de 25% din populația sa de 9 milioane de persoane din 19 decembrie, spune Ministerul Sănătății.

Țara se află sub un al treilea lockdown național de la 27 decembrie, pe care intenționează să o ridice la sfârșitul lunii ianuarie. Criticii spun că guvernul a gestionat greșit criza, lipsind o strategie clară pe termen lung și permițând politicii să-și înnoreze deciziile.

Citește și: Israel a ajuns deja cu vaccinarea la adolescenţi! Ţara e în continuare în lockdown chiar şi după 3 milioane de persoane imunizate