Israelul îşi închide graniţele pentru toţi străinii în contextul răspândirii tulpinii africane de coronavirus – Omicron

Israelul interzice intrarea cetățenilor străini în țară pentru următoarele 14 zile, începând cu duminică noaptea. Măsură anunțată de premierul Naftali Bennett a fost luată pentru a proteja populația de infectarea cu noua tulpină de coronavirus, Omicron.

28 nov. 2021, 09:37
Israelul îşi închide graniţele pentru toţi străinii în contextul răspândirii tulpinii africane de coronavirus – Omicron

Israelul îşi închide graniţele pentru toţi cetăţenii străinii şi reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea tulpinii africane de coronavirus – Omicron.

Citeşte şi: Tot ce trebuie să ştii despre tulpina africană de coronavirus – Omicron. Explicaţiile unui profesor român din SUA

Premierul israelian Naftali Bennett a afirmat că această interdicţie va fi aplicată pe o durată de 14 zile.

Israelul, prima ţară care şi-a închis complet graniţele pentru a proteja populaţia de contaminarea cu varianta Omicron, a confirmat până în prezent un caz de îmbolnăvire cu această variantă, precum şi alte şapte cazuri suspecte.

În cursul zilei de sâmbătă, tulpina africană de coronavirus, Omicron, a fost confirmată în Italia, Marea Britanie, Cehia şi Germania.

Tot sâmbătă, ministrul Sănătăţii din Danemarca a anunţat că se fac verificări în legătură cu două persoane sosite din Africa de Sud suspectate de infectare cu Omicron.

„Autorităţile (sanitare) au o suspiciune rezonabilă că avem primele două cazuri ale noii variante Omicron în Danemarca”, a declarat ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, într-un comunicat.

Cazurile pot fi confirmate doar atunci când secvenţierea genomului va fi finalizată în câteva zile, a precizat ministerul.

Varianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud. Această descoperire a determinat numeroase ţări de pe întreg globul să impună restricţii de călătorie sud-africanilor, dar şi cetăţenilor altor state din regiune.

România este una dintre ţările europene care a introdus restricţii după apariţia tulpinii africane COVID – Omicron.

„Se modifică clasificarea țărilor în sensul introducerii țărilor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe în zona roșie începând cu data publicării acestei hotărâri, astăzi”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Toate persoanele care vin din aceste ţări intră în carantină pentru 14 zile cu posibilitatea ieşirii din carantină după 10 zile în baza unui test PCR, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Având în vedere aceste alerte în mod normal și România s-a adaptat măsurilor și în momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU care aliniază România la măsurile luate în mai multe state europene. Persoanele care vin din această zonă vor fi carantinate pentru 14 zile. Pot ieşi din carantină după 10 zile în baza unui test negativ”, a anunţat ministrul Sănătăţii.