Israelul îşi intensifică atacurile. A lansat noi raiduri aeriene asupra unor depozite, sunt victime printre civili

Un atac aerian israelian a avut loc sâmbătă dimineaţă pe coasta de vest a Siriei, rănind doi civili, a anunţat Ministerul Apărării sirian.

02 iul. 2022, 13:59
Israelul îşi intensifică atacurile. A lansat noi raiduri aeriene asupra unor depozite, sunt victime printre civili

„În jurul orei 6.30 în această dimineaţă, armata inamică israeliană a efectuat un atac” în apropierea oraşului Al-Hamidiyeh, la sud de Tartus, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat. Raidul a fost efectuat din Marea Mediterană, la vest de oraşul libanez Tripoli, „iar doi civili au fost răniţi, între care o femeie„, a transmis ministerul de la Damasc, preluat de The Jerusalem Post. Atacul a vizat fermele de păsări, potrivit ministerului.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG care dispune de o reţea extinsă de surse în Siria, este vorba despre „depozite care găzduiau anterior ferme şi pe care Hezbollah le folosea acum pentru a depozita arme şi în scopuri comerciale”.

Citeşte şi Iran ar putea ataca Turcia. Alertă maximă, Israelul le cere cetăţenilor să fugă de la Istanbul cât mai repede

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene asupra vecinului său, vizând poziţii ale armatei siriene, ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah-ului libanez, aliaţi ai regimului sirian.

Israelul comentează rareori atacurile sale împotriva Siriei, dar spune că nu va lăsa Iranul să-şi extindă influenţa la graniţele Israelului.

Luna trecută, forţele aeriene israeliene au bombardat aeroportul Damasc situat în sudul capitalei siriene, distrugând clădiri şi pistele de aterizare.

Citeşte şi Ucraina vrea să cumpere sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului VIDEO

Potrivit OSDH, rachetele israeliene au vizat depozite aparţinând Hezbollah-ului libanez şi forţelor iraniene din apropierea aeroportului, pe lângă singura pistă aflată încă în uz pe aeroport.

Declanşat de represiunea demonstraţiilor pro-democraţie, războiul din Siria a provocat aproximativ 500.000 de morţi, a devastat infrastructura ţării şi a strămutat milioane de civili.


loading...